Betekenis van latexverf

Wat is latex(verf)?

Latex is een woord dat gebruikt wordt om verschillende rubberachtige stoffen mee aan te duiden. Vaak als we het over latex hebben denken we aan latexverf.

Latexverf is vrij van oplosmiddelen en met water te verdunnen emulsieverf. Zij bevat weinig of geen vluchtige organische oplosmiddelen. Daarnaast bevat het conserveermiddelen tegen schimmel- en bacteriegroei.

Latex of muurverf?

Feitelijk is latexverf een verouderde benaming voor muurverf waar latexrubber als  bindmiddel wordt gebruikt. Tegenwoordig bevatten de meeste muurverven geen latex meer, maar worden er andere producten gebruikt als bindmiddel. Maar waarom wordt deze naam dan nog steeds gebruikt? De naam latex is alleen zo ingeburgerd dat het nog een tijdje duurt voordat de meeste mensen de term latex inwisselen voor muurverf.

Latex laten spuiten?

Latexverf is gemakkelijk met een verfspuit te spuiten. Voordeel daarvan is dat je een grote oppervlakte efficiënt kunt bestrijken. Hiermee bespaar je verf en ben je sneller klaar. Meer weten over latex spuiten? Lees dan verder door op de link te klikken.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *