Betekenis van…

Simpele uitleg over complexe woorden
Zoek

Betekenis van last minute

Inhoudsopgave

Leestijd: 2 minuten
0
(0)

Wat is een last minute?

Er zijn maar weinig mensen die er níet van houden om er zo nu en dan even tussenuit te gaan. Even bijtanken in eigen land of juist ergens ver weg, op een zonovergoten eiland met palmbomen, hagelwit strand en azuurblauwe zee. Op vakantie ga je het liefst voor een mooi prijsje, maar als je gebonden bent aan de schoolvakanties kan een (verre) reis aardig in de papieren lopen. Door een last minute vakantie te boeken, bespaar je veel geld.

Een last minute is een vakantie of vlucht die je op het allerlaatste moment, bijvoorbeeld enkele dagen of uren voor vertrek, boekt. Heb je de flexibiliteit om kort voor vertrek je koffers te pakken, dan kun je tot wel honderden euro’s besparen. Dat zit zo. Vliegmaatschappijen en hotels willen vermijden dat ze met lege stoelen of kamers komen te zitten. Omdat ze hier vanaf willen, is het slimmer om flinke kortingen te bieden en zo (twijfelende) klanten te trekken. Hetzelfde geldt voor touroperators en reisorganisaties, die vaak grote hoeveelheden hotels en vluchten hebben ingekocht. Loopt de verkoop van een bepaalde reis niet, dan mag deze voor een veel lagere prijs de deur uit. Soms loopt de besparing op tot wel 70 procent van de originele prijs.

Last minute of toch een tijdje vooraf?

Hoewel het ooit de moeite waard was om met je ingepakte koffer naar Schiphol te gaan om ter plekke een deal te scoren, boek je een last minute tegenwoordig meestal niet écht in de allerlaatste minuut. De meeste aanbiedingen vind je online en vaak ben je nog goedkoper uit ook! Houd er wel rekening mee dat bepaalde vakanties niet het hele jaar door beschikbaar zijn. Afhankelijk van het seizoen zijn sommige bestemmingen niet te boeken of zijn voorzieningen dicht. Overigens kan ook vroeg boeken geld schelen, aangezien veel reisbureaus flinke vroegboekkortingen bieden om klanten te binden. Tussendoor boeken is veelal duurder, dus het loont zich om ruim van tevoren te plannen of tot het allerlaatste moment te wachten.

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om het te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemmen telling: 0

Tot nu toe nog geen stemmen! Wees de eerste om dit bericht te beoordelen.

Het spijt ons dat dit bericht niet nuttig voor u was!

Laten we deze post verbeteren!

Vertel ons hoe we dit bericht kunnen verbeteren?

Uitgelegd door:

Deel het bericht op: