Betekenis van…

Simpele uitleg over complexe woorden
Zoek

Betekenis van laminaat coating

Inhoudsopgave

Leestijd: 3 minuten
0
(0)

Wat is een laminaat coating?

Deze vorm van lamineren is gemakkelijk aan te brengen en wordt dan ook veelvuldig toegepast in verscheidene industrieën. Dat dit product een grote impact heeft gemaakt bij bedrijven en instanties is geen wonder, toch is er maar weinig aanbod en informatie als het gaat om dit soort laminaat coatings voor persoonlijk gebruik.

Laminaat coating kan je gebruiken voor:

  • Steenslag coating voor auto wrappen
  • Vloerbescherming en vloerafbeelding bescherming
  • Anti-graffiti bescherming
  • UV en krasbescherming van grootformaat foto’s

De coatings die verkrijgbaar zijn bij ons van SignWarehouse.nl zijn zelfklevend, en worden opgeslagen op rol. Hierdoor zijn ze compleet kreukvrij en kunnen ze gemakkelijk geïnstalleerd worden op uw gewenste oppervlakte.

Er is een groot verschil tussen de verschillende laminaten die beschikbaar zijn, en er zijn meerdere merken te vinden. Bij ons komt dan ook vaak de vraag: ‘Oraguard vs Scotchgard’ binnen. Toch is het vaak niet zo eenvoudig om één merk boven de ander aan te prijzen, omdat alle merken, zoals Oraguard, Scotchgard, Aslan, een grote variatie aan folies en coatings aanbieden.

Om meer te weten te komen over deze verschillende coatings, hebben wij een summiere samenvatting opgesteld met alle belangrijke informatie die je nodig hebt voor jouw aankoop. Mocht je toch nog een specifieke vraag hebben voor jouw project, dan kan je altijd vrijblijvend contact met een partij als Signwarehouse.nl opnemen.

Wat is nu het verschil tussen laminaat coatings?

Het is wat kort door de bocht om één merk aan een specifieke taak te koppelen en met elkaar te vergelijken, gezien al deze merken coatings maken met verschillende waardes. En juist hier zit het grote verschil in de producten.

Neem als voorbeeld de Oraguard 200. Deze coating heeft met zijn waarde van 200 de laagste waarde van de Oraguard laminaten. Deze 200 bekent niet dat dit het slechtste product is, echter dat het een specifiek doel heeft: UV bescherming bieden voor groot formaat prints, grote digitale schermen en andere bedrukbare oppervlakken. Vaak wordt de Oraguard 200 gebruikt voor projecten van korte termijn (ong. 1 jaar) zoals buiten of binnen exposities. Oraguard 210 en 215 dienen dezelfde functie, maar gaan langer mee.

De Oraguard 280, 283, en meer zijn steviger gemaakt. Deze laminaat coating biedt naast UV bescherming ook steenslag bescherming, en is dan ook speciaal ontworpen voor auto wraps. Dit type steenslag coating is dan ook behoorlijk duurder dan simpelere coatings, waardoor de auto wrappen prijs vaak wat omhoog gaat. Het laminaat wordt vooral ingezet op de voorkant van de auto. Wil je prijs voor het auto wrappen laag houden, dan zou je of zelf je auto kunnen wrappen.

Natuurlijk zijn deze steenslag coatings – en andere coatings – niet alleen beschikbaar van Oraguard, maar ook van andere merken zoals Scotchgard. Vaak komt dit laminaat in verschillende afwerkingen zoals matt, gloss en silk. Dit soort afwerking geeft net een andere look, en komt dit neer op persoonlijke smaak.

Laminaat coatings hebben echter nog veel meer toepassingen dan alleen steenslag coating en UV bescherming. Zo verkopen wij ook anti-graffiti laminaat. Dit is een speciale coating die vaak gebruikt wordt op publieke werken en toepassingen zoals kunstwerken, maar ook vuilnisbakken en muren. Dit laminaat geeft niet alleen een beschermende laag, mocht er graffiti op gespoten worden dan is dit dankzij het laminaat zeer gemakkelijk te verwijderen. Goede voorbeelden van dit type laminaat zijn:

‘Scotchgard Anti-Graffiti’ en ‘Aslan SL-95’

Als laatste willen wij een andere toepassing van dit soort laminaat coatings behandelen: Vloerbescherming en vloerafbeelding bescherming. Dit type laminaat wordt met print direct aangebracht op de vloer. Door het weerbestendige karakter van laminaat kan dit zowel binnen als buiten. Je ziet ze vaak terug op de grond in de binnenstad, in warenhuizen, op de traptreden van stations. Het mooie van dit product is dat het gemakkelijk aan te brengen is, brandwerend is, en een antislip laag geeft.

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om het te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemmen telling: 0

Tot nu toe nog geen stemmen! Wees de eerste om dit bericht te beoordelen.

Het spijt ons dat dit bericht niet nuttig voor u was!

Laten we deze post verbeteren!

Vertel ons hoe we dit bericht kunnen verbeteren?

Uitgelegd door:

Deel het bericht op: