Betekenis van…

Simpele uitleg over complexe woorden
Zoek

Betekenis van laboratorium

Inhoudsopgave

Leestijd: < 1 minuut
0
(0)

Wat is een laboratorium?

Een laboratorium is een faciliteit die gecontroleerde omstandigheden biedt waarin wetenschappelijk onderzoek, experimenten en metingen kunnen worden uitgevoerd. Labo’s voor wetenschappelijk onderzoek nemen vele vormen aan vanwege de uiteenlopende eisen van specialisten op de diverse gebieden van de wetenschap.

Natuurkundig laboratorium

Een natuurkundig laboratorium kan een deeltjesversneller of een vacuümkamer bevatten, terwijl een metallurgisch laboratorium apparatuur kan hebben voor het gieten of raffineren van metalen of voor het testen van hun sterkte.

Andere laboratoria

Een chemicus of bioloog kan een natuurkundig laboratorium gebruiken, terwijl het lab van een psycholoog een kamer kan zijn met eenrichtingsspiegels en verborgen camera’s waarin gedrag kan worden geobserveerd. In sommige laboratoria, zoals die welke vaak worden gebruikt door computerwetenschappers, worden computers gebruikt voor simulaties of voor de analyse van elders verzamelde gegevens.

Gemeenschappelijke eigenschappen

Wetenschappers op andere gebieden zullen nog andere soorten laboratoria gebruiken. Ondanks de grote verschillen tussen de laboratoria zijn er toch een aantal gemeenschappelijke kenmerken. Het gebruik van werkbanken of werkbladen waarop de wetenschapper naar keuze kan zitten of staan is een gebruikelijke manier om comfortabele werkomstandigheden te garanderen voor de kasten voor de opslag van laboratoriumapparatuur is vrij gebruikelijk. Het is gebruikelijk dat een wetenschapper de voortgang van een experiment noteert in een laboratoriumschrift, maar moderne laboratoria bevatten bijna altijd ten minste één computerwerkstation voor het verzamelen en analyseren van gegevens. Bij een laboratorium groothandel kunnen wetenschappers inkopen doen voor de benodigdheden voor hun onderzoek.

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om het te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemmen telling: 0

Tot nu toe nog geen stemmen! Wees de eerste om dit bericht te beoordelen.

Het spijt ons dat dit bericht niet nuttig voor u was!

Laten we deze post verbeteren!

Vertel ons hoe we dit bericht kunnen verbeteren?

Uitgelegd door:

Deel het bericht op: