Betekenis van…

Simpele uitleg over complexe woorden

Betekenis van laadpalen

Inhoudsopgave

Leestijd: 2 minuten
0
(0)

Wat zijn laadpalen nou eigenlijk? Eigenlijk is het vrij simpel, laadpalen zijn bedoeld om elektrische voertuigen mee op te laden. Het kan hier gaan om auto’s, scooters, fietsen of ieder vervoersmiddel dat loopt op een accu. Laadpalen kunnen op verschillende plaatsen bevestigd worden, zo heb je laadpalen die in de muur zitten of die uit de grond komen.

Verschillende soorten

Er zijn veel soorten laadpalen op de Europese markt. Zo zijn er wallboxes, laadpalen en snel laders. Een wallbox is de oplossing voor aan huis. Deze kan gemakkelijk bevestigd worden tegen het huis aan en geactiveerd worden door middel van een pas. Opladen bij een wallbox duurt meestal het langst omdat deze het minste vermogen heeft. Laadpalen zijn de soort die het meest voorkomt. Je ziet ze op parkeerplaatsen, langs de weg maar ook bij mensen thuis. Deze laadpalen hebben een degelijk vermogen, meestal 2 maar oplopend tot 4 keer het vermogen van een wallbox.

Het activeren van deze laadpalen gaat ook door een pas of door een QR-code. Snel laders zijn steeds vaker te vinden bij tankstation, op de meeste parkeerplaatsen zullen deze niet staan. Snel lader hebben een zeer hoog vermogen waardoor een elektrische auto binnen korte tijd opgeladen wordt. Gemiddeld hebben snel laders 5 keer het vermogen van normale laadpalen. Bij deze snel laders worden ook geactiveerd d.m.v. een pas of QR-code.

Vermogen

Het vermogen van een laadpaal hangt af van het soort laadpaal. De laadpalen die aan huis gevestigd kunnen worden zullen over het algemeen minder vermogen hebben. Een wallbox is de gemakkelijkste optie voor aan huis en levert een vermogen van 7,5 kW tot 22 kW. Dit heeft te maken met wat voor soort aansluiting de wallbox heeft. Bij gebruik van een wallbox duurt het opladen 4 uur tot een volle nacht. Een laadpaal heeft een vermogen van 22 kW tot 43 kW. Dit is al een groot verschil met de wallbox. Door het vermogen van de laadpaal kan er in kortere tijd meer opgeladen worden.

Een laadpaal is ook een overweging voor aan huis, deze kan gemakkelijk aan de zijkant van de oprit geplaatst worden. Voor een laadpaal aan huis is het belangrijk om te weten welke laadpaal past bij je wensen. Het is belangrijk om een laadpaal te vergelijken met andere om zo erachter te komen welke het beste past bij je. Een snel lader is niet bedoeld om aan huis neer te zetten. Deze staan daarom ook meestal langs de snelweg bij een tankstation zodat mensen snel doorkunnen. Snel laders hebben een vermogen tot wel 400 kW, deze worden echter niet altijd benut. Hoeveel kW benut wordt van het vermogen ligt aan het soort auto dat eraan hangt. Een auto met een grotere actieradius en meer vermogen zal meer benutten van het vermogen van de laders. Bijvoorbeeld een Tesla of Volkswagen I.D. gebruikt meer vermogen dan een Renault Twingo omdat de auto zelf meer vermogen heeft.

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om het te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemmen telling: 0

Tot nu toe nog geen stemmen! Wees de eerste om dit bericht te beoordelen.

Het spijt ons dat dit bericht niet nuttig voor u was!

Laten we deze post verbeteren!

Vertel ons hoe we dit bericht kunnen verbeteren?

Vervoer & Reizen
Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen
Jouw advertentie hier?

Uitgelegd door:

Deel het bericht op: