Betekenis van…

Simpele uitleg over complexe woorden
Zoek

Betekenis van laadpalen anno 2022

Inhoudsopgave

Leestijd: 2 minuten
0
(0)

De populariteit van de elektrische auto is de afgelopen jaren enorm gestegen. Je ziet ze daarom ook steeds meer op de Nederlandse wegen rijden. En dat is niet gek, want zoals het er nu uitziet mogen er in 2035 alleen nog maar elektrische auto’s op de markt worden gebracht. Rijd je op dit moment nog geen elektrische auto, maar heb je wel interesse? In dit artikel geven we je de laatste updates op laadpalen anno 2022.

Snellaadpalen

Wat zijn EV snellaadpalen? EV staat voor elektrische voertuigen. Het is mogelijk om je elektrische auto op verschillende manieren op te laden. Een daarvan is het laden aan een snellaadpaal. Het laden aan een snellaadpaal zorgt ervoor dat de stroom direct naar de actieradius van de auto gaat waardoor deze snel wordt opgeladen. Het gebruik van EV snellaadpalen wordt in principe alleen voor onderweg gebruikt bij de wat langere afstandsritten. Om die reden staan deze snelladers vaak langs snelwegen. Het vermogen waarmee de auto geladen kan worden, verschilt per voertuig en soms ook per laadpaal. De meeste oude snelladers hebben een maximaal vermogen van 50 kW in tegenstelling tot de moderne snelladers. Deze kunnen 150 tot 350 kW bieden.

Normaal laden

Naast snelladers zijn er ook nog de normale laders waarmee je de auto op kunt laden. Met een normale lader kun je thuis en soms ook op het werk laden. Het laden bij een normale lader duurt wel langer. Ook kun je de elektrische auto opladen bij publieke laders. Inmiddels zijn de publieke laadpalen op veel locaties in Nederland beschikbaar en dit wordt in de toekomst nog verder uitgebreid. Met een laadpas heb je de mogelijkheid om bij iedere openbare laadpaal te laden.

Subsidie voor laadpalen

Een oplaadpunt op je eigen terrein plaatsen kost al gauw een paar duizend euro. Dit is een grote investering, maar in sommige gevallen is het mogelijk om hiervoor een subsidie aan te vragen. In 2022 is het op landelijk niveau helaas niet mogelijk om subsidie aan te vragen voor particulieren. Bij veel gemeenten kun je wel een openbare laadpaal aanvragen. De elektrische laadpaal wordt dan kosteloos betaald. Daarnaast kun je als zzp’er aanspraak maken op subsidies voor elektrische laadpalen. Let er hierbij wel op dat je aan een aantal voorwaarden moet voldoen voordat je als zzp’er geld terugkrijgt. De subsidie die je in 2022 krijgt, is lager dan in voorgaande jaren omdat het aantal verkochte elektrische voertuigen boven verwachtingen liggen.

 

Kortom er zijn genoeg redenen om na te denken over het elektrisch rijden in 2022.

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om het te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemmen telling: 0

Tot nu toe nog geen stemmen! Wees de eerste om dit bericht te beoordelen.

Het spijt ons dat dit bericht niet nuttig voor u was!

Laten we deze post verbeteren!

Vertel ons hoe we dit bericht kunnen verbeteren?

Uitgelegd door:

Deel het bericht op: