Betekenis van…

Simpele uitleg over complexe woorden
Zoek

Betekenis van laadpaal

Inhoudsopgave

Leestijd: < 1 minuut
0
(0)

Wat is een laadpaal?

Bij laadpalen denken we aan een oplaadstation voor een elektrische voertuig, zoals een Tesla of elektrische Audi. Een elektrische laadpaal is een infrastructuurelement dat elektrische energie voorziet om een elektrisch voertuig zoals een boot, fiets of een auto op te laden. Oplaadpunten kunnen als groep zijn opgenomen in een laadpaal of los van elkaar functioneren, bijvoorbeeld als je een charging station aan huis hebt geïnstalleerd.

Met een elektrische auto ‘tank’ je als het ware elektriciteit, en zodra je accu voldoende is opgeladen reken je de afgenomen aantal Kilowatts aan energie af met een tankpas.

Is elektrisch rijden duurzaam?

Een volledig elektrische auto produceert tijdens het rijden geen CO2. Toch is het vervoermiddel is echter niet per definitie klimaatneutraal. Bij de productie van de batterij komt namelijk ook kooldioxide vrij en het ligt eraan welke stroom voor de accu’s gebruikt wordt. Duurzame energie, van een windmolen, dam of kerncentrale is natuurlijk veel klimaatvriendelijker dan energie opgewekt uit olie of kolen. De Belgische hoogleraar Damien Ernst claimde onlangs dat een bezitter van een elektrische auto 700.000km moet rijden voordat er ten aanzien van de CO2-uitstoot milieuwinst wordt behaald ten opzichte van een brandstofauto, dit heeft te maken met het productieproces rondom de huidige generaties elektrische auto’s, waar het maken van accu’s nog een behoorlijk footprint achterlaat. De toekomst van elektrische voertuigen is gezien de huidige innovaties en toegenomen populariteit onder consumenten echter zeer rooskleurig te noemen.

Vaak gebruikte synoniemen:

Synoniemen van laadpaal zijn oplaadstation, EV-charger, EV-oplaadstation, oplaadkabel

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om het te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemmen telling: 0

Tot nu toe nog geen stemmen! Wees de eerste om dit bericht te beoordelen.

Het spijt ons dat dit bericht niet nuttig voor u was!

Laten we deze post verbeteren!

Vertel ons hoe we dit bericht kunnen verbeteren?

Uitgelegd door:

Deel het bericht op: