Betekenis van kussen

Wat is een kussen?

Kus of kussen kent verschillende betekenissen. Namelijk: kus (de; m; meervoud: kussen) aanraking met de lippen, als groet of teken van genegenheid; = zoen kus·sen (kuste, heeft gekust);
een kus, kussen geven kus·sen (het; o; meervoud: kussens);
met zacht materiaal opgevulde zak om op te zitten, het hoofd te laten rusten enz.

Kussen als affectie

Een aanraking met de lippen, als groet of teken van genegenheid. Er bestaan veel verschillende soorten zoenen maar als het gaat om de liefde is de zoen de meest intieme ervaring die je met elkaar kunt beleven.

Volgens de Oostenrijkse psychiater, Sigmund Freud had zoenen met seks te maken. Het was een egoïstische obsessie waarbij de mens terug wilde naar de moederschoot. De mens probeert via deze weg in de geborgenheid van een ander te komen. In de tegenwoordige tijd volgen deskundigen zowel Jung als Freud. Ze zijn het er over eens dat zoenen is voortgekomen uit het zuigen en likken van de moedersborst in de babytijd. Mensen genieten van het zoenen, omdat de moederborst in onze kinderjeugd werd ervaren als liefde en vertrouwen.

Kussen om op te rusten

Kussens op maat zijn kussens die voor diverse toepassingen die volgens specificatie van de klant worden geproduceerd door een stoffeerder. Je bepaald zelf het comfort en de kwaliteit van de kussens op maat door te zelf aan te geven welke componenten je wilt gebruiken.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *