Betekenis van…

Simpele uitleg over complexe woorden
Search

Betekenis van kunststof 

Inhoudsopgave

Leestijd: 2 minuten
0
(0)

Materialen die door niet-natuurlijk chemische processen worden gemaakt, heten kunststoffen. In het Engels zegt men ‘plastics’. Maar dat is nogal verwarrend, aangezien in Nederland plastic eigenlijk vaker specifiek gebruikt wordt voor wegwerpplastic, zoals bijvoorbeeld plastic afvalzakken. Het woord kunststof gebruiken we vaker voor de wat hardere en meer duurzame vormen, zoals bijvoorbeeld voor tuinstoelen. 

Van ruwe olie naar nafta 

Kunststof maakt men vanuit natuurlijk grondstoffen afkomstig uit de aardolieraffinage. Plastic wordt namelijk voornamelijk gemaakt van ruwe aardolie. In het kort komt het erop neer dat ruwe aardolie een mensgels is van diverse verbindingen. Daarom moet de ruwe olie eerst worden gedistilleerd. Dit is een proces waarbij je verschillende vloeistoffen in het product scheidt. Op deze manier houd je onder andere stoffen over die nodig zijn om kunststof te maken. Daaruit is een deel van koolwaterstoffen die nafta genoemd wordt. Men noemt dit ook wel ruwe benzine. Voor het maken van kunststof krijgt de nafta nog een behandeling waarbij ongewenste delen worden verwijderd.  

Verdere verwerking 

Vervolgens begint het zogenaamde kraken. Door middel van extreem hoge temperaturen wordt de nafta in kleine deeltje opgedeeld tot zogeheten monomeren. Etheen is een voorbeeld van een monomeer. Die monomeren zijn nodig: het zijn de bouwstenen voor kunststof. Vervolgens moeten de monomeren aan elkaar worden geregen. Net zoals bij een grote ketting. Net op die manier zoals men wil. Dit levert dus een heel groot scala aan soorten kunststof op. Met elk zijn eigen toepassingen en kenmerken. De kettingen zijn in de vorm van poeder of korrels. Dit is wat de plasticfabrikanten ontvangen. Zij verwerken dit vervolgens tot een product dat jij dan weer kunt gebruiken. 

Toepassingen van kunststof 

Tegenwoordig zijn er steeds meer producten die ook in een kunststof uitvoering verkrijgbaar zijn. Dit komt ook, omdat de producten steeds beter passend bij de wensen van de consument worden gemaakt. Neem nu bijvoorbeeld de kunststof kozijnen. Het zorgt ook voor weer meer verkoop van andersoortige producten. Zo zijn er bij https://raamdecokunstofkozijnen.nl  bijvoorbeeld speciale raamdecoraties voor kunststof kozijnen.

Men verkoopt kunststofkozijnen die niet alleen een stuk onderhoudsvriendelijker zijn dan houten kozijnen. Deze kunststof kozijnen lijken ook steeds meer op echt hout. Dit neemt de esthetische bezwaren van kunststof kozijnen, bij heel wat consumenten weg. 

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om het te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemmen telling: 0

Tot nu toe nog geen stemmen! Wees de eerste om dit bericht te beoordelen.

Het spijt ons dat dit bericht niet nuttig voor u was!

Laten we deze post verbeteren!

Vertel ons hoe we dit bericht kunnen verbeteren?

Overig
Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen
Jouw advertentie hier?

Uitgelegd door:

Deel het bericht op: