Betekenis van…

Simpele uitleg over complexe woorden

Betekenis van kunstsneeuw

Inhoudsopgave

Leestijd: < 1 minuten
0
(0)

Wat is kunstsneeuw?

Elk product dat eruitziet en aanvoelt als sneeuw, maar niet is vervaardigd uit bevroren water, wordt kunstsneeuw genoemd. Daarnaast bestaat er ook kunstmatige sneeuw, dat is ‘echte’ sneeuw uit sneeuwkanonen voor het gebruik in winterskigebieden.

Waar wordt / werd het van gemaakt?

Kunstsneeuw is gemaakt van een verscheidenheid van materialen. Decoratieve sneeuw werd soms gemaakt van boraxvlokken en, in het begin van de 20e eeuw, zelfs van ammoniak.

Voordat bekend werd dat asbest gevaarlijk is, werd het in de handel gebracht als versiering voor kerstbomen. Het werd ook in films gebruikt om sneeuw te simuleren.

Tegenwoordig wordt kunstsneeuw in spuitbussen en andere verpakkingen uitgebracht. Bijvoorbeeld om te gebruiken voor de versiering van winkeletalages. Maar er zijn ook kunstsneeuwballen, sneeuwpakketten voor feestjes en dergelijke online te koop.

Kunstsneeuw in films

Sneeuw, pluisjes, katoen, papier, ontbijtgranen en aardappelvlokken zijn allemaal gebruikt om sneeuwachtige effecten te creëren in live theater. Veel theaters gebruiken “sneeuwgeneratoren” die zeepachtige witte bellen genereren die na een paar minuten verdwijnen om het opruimprobleem te verminderen.

Voor grote hoeveelheden nepsneeuw die in openluchtfilms worden gebruikt, was zout een aantrekkelijke en voordelige keuze, maar ook schadelijk voor de bodem en het plantenleven. Gips en gebleekte of geverfde graanvlokken zijn vaak gebruikt; versnipperd papier is echter een stiller alternatief dat wordt verspreid door speciaal daarvoor gebouwde machines.

Nieuwere technologie heeft gezorgd voor biologisch afbreekbare, milieuvriendelijke nepsneeuw, gemaakt van chemicaliën van levensmiddelenkwaliteit die oplossen in de regen en geen residu achterlaten.

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om het te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemmen telling: 0

Tot nu toe nog geen stemmen! Wees de eerste om dit bericht te beoordelen.

Het spijt ons dat dit bericht niet nuttig voor u was!

Laten we deze post verbeteren!

Vertel ons hoe we dit bericht kunnen verbeteren?

Techniek & Wetenschap
Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen
Jouw advertentie hier?

Uitgelegd door:

Deel het bericht op: