Betekenis van…

Simpele uitleg over complexe woorden

Betekenis van kunstgras

Inhoudsopgave

Leestijd: 2 minuten
0
(0)

Je hebt het gezien in sportstadions, buiten commercieel vastgoed, en misschien zelfs in de tuin van je buren, maar wat is kunstgras?

Wat is kunstgras?

Kunstgras is materiaal dat gemaakt is van synthetische, kunstmatige vezels die eruit zien als echt gras. De synthetische grassprieten zijn groen en bestaan in verschillende poolhoogtes. Het wordt gemaakt op dezelfde manier dat tapijt wordt gemaakt; het heeft een stevige backing en dan worden de sprieten machinaal vastgenaaid.

Kunstgras werd voor het eerst gebruikt in 1966 toen het werd geïnstalleerd in de Houston Astrodome, ‘s werelds eerste overkoepelde multifunctionele sportstadion. Tijdens het inauguratieseizoen van het stadion in 1965 faalde men jammerlijk in het telen van echt gras. Tegen de tweede helft van het seizoen waren de veldomstandigheden zo slecht dat ze kunstgras installeerden.

Kunstgras wordt algemeen gebruikt voor sporttoepassingen. In bepaalde delen van het land is het gebruikelijker om kunstgras te installeren dan echt gras op een voetbalveld van een middelbare school. Het gebruik ervan breidt zich uit naar andere soorten sporttoepassingen zoals slagkooien, voetbalcomplexen en honkbalvelden. Het wordt nu echter ook gebruikt voor residentieel en commercieel landscaping.

Waarom zou je kiezen voor kunstgras?

Kunstgras, zoals dat van Kunstgrasgigant, biedt veel voordelen voor de consument. Het bespaart zowel geld als tijd en is een uitstekende landscaping optie. Natuurlijk gras vereist jaarlijks 55 gallon water per vierkante meter, maar kunstgras heeft geen water nodig, waardoor de maandelijkse waterfactuur aanzienlijk daalt.
Het grootste deel van het waterverbruik in woningen is afkomstig van landschapsarchitectuur. In bepaalde delen van het land, zijn de droogtevoorwaarden aanwezig en het waterbehoud is een noodzaak. Veel mensen vinden dat het belangrijker is water te besparen om voedsel te verbouwen dan het te gebruiken voor de verfraaiing van het landschap. Kunstgras is iets dat mensen de landschapslook van groen gras kan geven zonder het onderhoud.

Echt gras kan afsterven. Kunstgras kan twintig of meer jaar meegaan en zo een “voor altijd een gazon” creëren. Het goede eraan is dat eens het geïnstalleerd is, het altijd groen blijft. Gazons kunnen nooit overwoekerd raken of bruine plekken krijgen.

Tuinarchitecten zijn niet langer nodig. Omdat kunstgras niet groeit, hoef je niet langer een tuinarchitect in te huren om uw gazon te onderhouden. Meststoffen, onkruidbestrijdingsmiddelen, ongediertebestrijdingsmiddelen en gazononderhoudsapparatuur behoren tot het verleden. Kunstgras bespaart tijd omdat het niet onderhouden hoeft te worden zoals een echt grasgazon. Als je zelf jouw gazon onderhoudt, hoef je het dus niet meer wekelijks te maaien. Daarnaast is het wegvallen van grasmaaiers een voordeel voor het milieu omdat het de uitstoot die vrijkomt in onze atmosfeer vermindert. Eén grasmaaier stoot evenveel uit als 11 auto’s die 1 uur lang rijden.

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om het te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemmen telling: 0

Tot nu toe nog geen stemmen! Wees de eerste om dit bericht te beoordelen.

Het spijt ons dat dit bericht niet nuttig voor u was!

Laten we deze post verbeteren!

Vertel ons hoe we dit bericht kunnen verbeteren?

Huis & DIY
Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen
Jouw advertentie hier?

Uitgelegd door:

Deel het bericht op: