Betekenis van krabpaal

Wat is een krabpaal?

Een krabpaal of kattenkrabpaal is een krabtoren voor katten. Meestal is de paal bedekt met een ruwtapijt of omwikkeld met touw waar katten naar hartenlust hun nagels in kunnen zetten. De meeste krabpalen kennen meerdere plateaus waarop ze kunnen springen.

Krabben is normaal gedrag bij katten

Voor gedomesticeerde katten is het lastig hun nagels voldoende te laten slijten. Hierdoor groeien ze steeds langer en zoeken ze manieren om toch te kunnen krabben, want daarmee slijten de nageltjes. Daarnaast hoort krabben bij het normale speelgedrag van katten en genieten ze er ontzettend van om in een krabpaal te hangen.

Krabben heeft daarnaast nog andere functies zoals het markeren van hun territorium en het in een goede conditie blijven.

Soorten krabpalen

Wist je dat er van alle soorten krabpalen bestaan? Het is aan het poezenbaasje om hieruit een keuze te maken. En dat is afhankelijk van het aantal katten in huis, de ruimte die je hebt en bijvoorbeeld het budget.

Denk bijvoorbeeld aan deze varianten:

– De standaard krabpaal: Een paal die rust op een vierkante ondergrond. Eventueel voorzien van meerdere plateaus.

– Een krabplank: Dit is een plankje voorzien van materiaal waarin katten graag hun nagels zetten. De goedkopere varianten zijn voorzien van karton, de duurdere van sisaltouw of ruw tapijt. Sommige planken kunnen vastgezet worden aan een muur.

– Een krabton: Dit is een ton waarin meerdere openingen zitten waarin je kat kan gaan liggen of doorheen kan kruipen. De buitenzijde van de krabton is vaak voorzien van sisaltouw.

Synoniemen van krabpaal

Bekende synoniemen van krabpaal zijn kattenkrabpaal, krabmat, krabmeubel en kattenpaal.

 

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *