Betekenis van…

Simpele uitleg over complexe woorden
Zoeken

Betekenis van keukenmachines

Inhoudsopgave

Leestijd: 2 minuten
0
(0)

Je hebt goede voornemens voor het nieuwe jaar en wilt graag meer thuis gaan koken. Goed bezig! Huisgemaakt eten is gezonder, heeft meer smaak en is goedkoper. Een goede blender of keukenmachine is essentieel om een lekkere maaltijd te maken – zeker als je twee linkerhanden hebt. Maar wat is nu precies een blender en een keukenmachine en wat zijn de verschillen?

De termen blender en keukenmachine worden vaak door elkaar gehaald. Maar in de praktijk zijn het hele andere apparaten met vergelijkbare doeleinden. Toch is het goed om van te voren goed na te denken wat beter bij je past. Een keukenmachine, ook wel een foodprocessor genoemd, kan een best investering zijn terwijl een blender slechts een aantal tientjes kost.

Waarom je er één nodig hebt

Wil je het gebruik van een stamper en een vijzel voorkomen dan heb je haast wel een keukenmachine of blender nodig. Wie heeft er tegenwoordig nog zin om ingrediënten met de hand kapot te malsen. De resultaten zijn natuurlijk ook niet hetzelfde: met een blender of keukenmachine kun je ingrediënten tot een fijne saus vermalen. Zo fijn krijg je het natuurlijk nooit met de hand.

Betekenis keukenmachine

Een keukenmachine is een uitgebreidere versie van een blender. Je hebt meerdere mengkommen die je gebruikt voor verschillende doeleinden. Zo heb je een grote mengkom voor het maken van een saus of bijvoorbeeld falafel. De kleinere mengkom gebruik je voor noten of kruiden. De omvang en de vorm van de mengkom is belangrijk voor het resultaat. Nadat je een keukenmachine voor een langere tijd gebruikt hebt weet je precies welke mengkom je nodig hebt voor welk gerecht. Sommige keukenmachines bieden de optie om deeg te maken, maar als je een keukenmachine hier voornamelijk voor denkt te gebruiken zou ik eerder een deegmachine aanraden.

Betekenis blender

Een blender is bedoeld voor het maken van een soep, smoothie of een saus. Je hebt doorgaans meer liquid nodig bij een blender in vergelijking met een keukenmachine omdat de mengkom een stuk hoger is. Een blender is wel een stuk goedkoper dan een keukenmachine; zo koop je al een blender voor een aantal tientjes. Je hebt tegenwoordig verschillende blenders waar je uit kunt kiezen:

  • Normale blender: dit zijn vaak de goedkoopste blenders.
  • To-go-blender: ideaal wanneer je jouw blender alleen voor het maken van smoothies denkt te gebruiken.
  • Vacuum blender: dit een nieuwe techniek waarbij het lucht en dus de zuurstof weggezogen wordt. Zo blijft je smoothie langer vers. Zuurstof is namelijk de boosdoener dat natuurlijke ingrediënten afbreekt.
  • Super Power blender: deze zijn perfect wanneer je gerechten met minder liquid maakt of wanneer je de blender dagelijks denkt te gebruiken. Maak je dagelijks een smoothie bowl? Dan is een super blender wat je zoekt.
  • Smart blenders: dit een normale blender die je via jouw smartphone kunt bedienen.

Conclusie: blender of keukenmachine?

Een blender raad ik aan wanneer je weinig geld te besteden hebt, niet weet of je passie voor koken een bevlieging is of wanneer je voornamelijk smoothies maakt. Als je graag in de keuken staat en wekelijks meerdere huisgemaakte gerechten klaarmaakt is een keukenmachine echt het geld waard. In dit geval kijk dan goed naar de accessoires die je nodig hebt: in principe bepalen de hoeveelheid en welke accessoires wat je allemaal met de keukenmachine kunt.

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om het te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemmen telling: 0

Tot nu toe nog geen stemmen! Wees de eerste om dit bericht te beoordelen.

Het spijt ons dat dit bericht niet nuttig voor u was!

Laten we deze post verbeteren!

Vertel ons hoe we dit bericht kunnen verbeteren?

Uitgelegd door:

Deel het bericht op: