Betekenis van…

Simpele uitleg over complexe woorden
Search

Betekenis van keto

Inhoudsopgave

Leestijd: 2 minuten
5
(1)

Wat is keto?

Keto is de afkorting voor ketogeen dieet. Dat is een koolhydraatarm, matig eiwitrijk dieet met een hoger vetgehalte dat je kan helpen om effectiever vet te verbranden. Het heeft veel voordelen voor gewichtsverlies, gezondheid en prestaties. Het grote voordeel van dit dieet is dat je zonder hongergevoel toch lichaamsreserves gaat verbranden, dat komt omdat je lichaam overgaat tot het verbranden van lichaamsvetten als het geen koolhydraten in de maag waarneemt. Deze verbrandingsfase heet de ketogene fasen.

Een keto-dieet kan vooral nuttig zijn om overtollig lichaamsvet te verliezen zonder honger te lijden en om diabetes type 2 te verbeteren.

Hoewel je veel minder koolhydraten eet tijdens een keto-dieet, behoud je een matige eiwitconsumptie en kan je je inname van vet verhogen. De verlaging van de inname van koolhydraten brengt je lichaam in een metabolische toestand die ketose wordt genoemd, waarbij vet uit je dieet en uit je lichaam wordt verbrand voor energie.

Ketonen

Een ‘keto’- of’ ketogeen ‘dieet wordt zo genoemd omdat het ervoor zorgt dat uw lichaam kleine brandstofmoleculen aanmaakt die’ ketonen ‘worden genoemd.
Dit is een alternatieve brandstofbron voor uw lichaam die kan worden gebruikt wanneer bloedsuiker (glucose) schaars is.

Als je heel weinig koolhydraten of heel weinig calorieën eet, maakt je lever ketonen uit vet aan. Deze ketonen dienen dan als brandstofbron door het hele lichaam, vooral voor de hersenen.

De hersenen zijn een hongerig orgaan dat elke dag veel energie verbruikt, en het kan niet direct op vet draaien. Het werkt alleen op glucose – of ketonen.

Bij een ketogeen dieet schakelt jouw hele lichaam de brandstoftoevoer om, zodat deze voornamelijk op vet draait en 24 uur per dag vet verbrandt. Wanneer het insulinegehalte erg laag wordt, kan de vetverbranding dramatisch toenemen. Het wordt gemakkelijker om toegang te krijgen tot jouw vetreserves om ze te verbranden.

Bron: Keto Actives

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om het te beoordelen!

Gemiddelde waardering 5 / 5. Stemmen telling: 1

Tot nu toe nog geen stemmen! Wees de eerste om dit bericht te beoordelen.

Het spijt ons dat dit bericht niet nuttig voor u was!

Laten we deze post verbeteren!

Vertel ons hoe we dit bericht kunnen verbeteren?

Uitgelegd door:

Deel het bericht op: