Betekenis van…

Simpele uitleg over complexe woorden

Betekenis van Karate

Inhoudsopgave

Leestijd: 2 minuten
0
(0)

Karate is een Japanse krijgskunst waarvan de fysieke aspecten streven naar de ontwikkeling van defensieve en tegenaanvallende lichaamstechnieken. De thema’s van traditionele karatetraining zijn kata, kumti en kihon. De mentale en morele aspecten van karate zijn gericht op de algehele verbetering van het individu. Dit doel wordt behaald door de discipline en de aanhoudende inspanning die nodig is bij de training. Als karate in slechts één zin zou moeten worden beschreven, dan zou het zoiets als dit zijn: “Karate draait niet om winnen of verliezen maar om verbetering van het karatker.” Dit is een stelregel van de grondlegger van Shotokan Karate, Gichin Funakoshi (1868-1957), de Okinawa die in 1922 karate naar Japan bracht en die wordt beschouwd als de vader van het moderne karate.

Het japanse woord karate is een combinatie van twee Chinese karakters: kara, dit betekent leeg, en te, wat hand betekent; dus karate betekent letterlijk: ‘lege hand’. Het toevoegen van het achtervoegsel “-dō” betekent zoiets als: “de weg/het pad”. Karate-Do impliceert Karate als een totale manier van leven die veel verder gaat dan alleen het fysieke aspect. In traditioneel karate-dō wordt men aangeleerd dat de enige tegenstander in de beoefenaar zelf zit. Het is een weg naar zelfontwikkeling.

Er zijn ontzettend veel verschillende karate stijlen maar in totaal zijn er vier hoofdstijlen van karate in Japan: Shotokan, Goju-ryu, Shito-ryu en Wado-ryu. De Shotokan stijl, hoewel nooit officieel beschreven als een stijl door Gichin Funakoshi, wordt toch als zijn stijl gezien. Eigenlijk was het woord Shotokan de naam van zijn school, gekozen naar het pseudoniem dat Funakoshi regelmatig gebruikte om zijn gedichten te ondertekenen die hij in zijn jeugd had geschreven. Shotokan Karate wordt gekenmerkt door krachtige lineaire technieken in combinatie met diepe en sterke houdingen. Het is de stijl die wordt onderwezen in de onder andere de Tulane Karate Club.

Net als het woord karate, is het woord Shotokan ook samengesteld uit twee verschillende kanji tekens: Shoto, wat “pijnboombries” betekent en kan, wat “de plaats” betekent, dus Shotokan betekent de plaats van shoto. Wil je hier meer informatie over, ga dan naar Karate enschede en lees meer.

 

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om het te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemmen telling: 0

Tot nu toe nog geen stemmen! Wees de eerste om dit bericht te beoordelen.

Het spijt ons dat dit bericht niet nuttig voor u was!

Laten we deze post verbeteren!

Vertel ons hoe we dit bericht kunnen verbeteren?

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen
Parfum aanbiedingen
Jouw advertentie hier?

Uitgelegd door:

Deel het bericht op: