Betekenis van…

Simpele uitleg over complexe woorden
Search

Betekenis van kapper

Inhoudsopgave

Leestijd: 2 minuten
0
(0)

Wat is een kapper?

Een kapper is een persoon wiens taak het is om haar te knippen of te stylen om het imago van een persoon te veranderen of te behouden. Dit wordt bereikt met behulp van een combinatie van haarkleuring, haarknippen en kniptechnieken. De meeste kappers hebben een professionele opleiding gevolgd tot kapper of barbier.

Eeuwenoud beroep met rijke geschiedenis

Kappers als beroep gaat duizenden jaren terug. Er zijn oude kunsttekeningen en schilderijen ontdekt van mensen die aan het haar van iemand anders werken. De Griekse schrijvers Aristophanes en Homer noemen beide kappers in hun geschriften. In Afrika geloofde men in sommige culturen dat iemands geest zijn of haar haar bezette, waardoor kappers binnen deze gemeenschappen een hoge status kregen. De status van het kappersvak moedigde velen aan om hun vaardigheden te ontwikkelen, en er werden hechte relaties opgebouwd tussen kappers en hun klanten. Uren zouden worden besteed aan het wassen, kammen, oliën, stylen en versieren van hun haar. Mannen zouden specifiek op mannen werken, en vrouwen op andere vrouwen. Voordat een meesterkapper stierf, gaven ze tijdens een speciale ceremonie hun kammen en gereedschappen aan een gekozen opvolger.

In het oude Egypte hadden kappers speciaal versierde koffers om hun gereedschap in te bewaren, waaronder lotions, scharen en stylingmaterialen. Kappers werkten ook als kapper, en rijke mannen hadden vaak persoonlijke kappers in huis. Met de standaard van het dragen van pruiken binnen de cultuur, werden pruikenmakers ook opgeleid als kapper. In het oude Rome en Griekenland namen slaven en bedienden van het huishouden de rol van kapper op zich, inclusief verven en scheren. Mannen die geen eigen haar- of scheerbeurten hadden, gingen naar de plaatselijke kapperszaak. Vrouwen lieten hun haar thuis onderhouden en verzorgen. Historische documentatie ontbreekt over haarstylisten uit de 5e eeuw tot de 14e eeuw. De vraag naar haarverzorging groeide nadat een pauselijk decreet in 1092 eiste dat alle rooms-katholieke geestelijken hun gezichtshaar moesten verwijderen.

Je haar laten knippen?

Heb je na het lezen van deze tekst ook zin gekregen naar de kapper te gaan, zoek er dan een op 2kapper.nl.

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om het te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemmen telling: 0

Tot nu toe nog geen stemmen! Wees de eerste om dit bericht te beoordelen.

Het spijt ons dat dit bericht niet nuttig voor u was!

Laten we deze post verbeteren!

Vertel ons hoe we dit bericht kunnen verbeteren?

Uitgelegd door:

Deel het bericht op: