Betekenis van…

Simpele uitleg over complexe woorden
Search

Betekenis van kalkzandsteenblokken

Inhoudsopgave

Leestijd: 2 minuten
0
(0)

Kalkzandsteenblokken zijn blokken die gebruikt worden in de bouw. Wie zijn eigen huis heeft gebouwd of heeft laten bouwen of met uit/aanbouw te maken heeft gehad zal hier vaker van hebben gehoord. Toch is het vaak lastig om alle termen nog te kennen aangezien er zoveel verschillende soorten stenen zijn om mee te bouwen. Wij leggen alvast de betekenis van kalkzandsteenblokken uit en geven meer informatie over het bouwen hiermee.

Alles over kalkzandsteenblokken

Zoals de naam al zegt zijn dit blokken die bestaan uit kalk en zand. Deze steen wordt gemaakt uit ongebluste kalk en zand. Dit wordt intensief met elkaar gemengd en in steenvorm geperst. Onder invloed van stoomdruk wordt dit verhard tot steen. Vervolgens ontstaan er in feite metselstenen waarmee gebouwd kan worden. Het grootste deel van de steen bestaat uit zand, namelijk circa 92% en circa 7 procent bestaat uit ongebluste kalk. Het laatste procent is water.

De producten die van deze materialen worden gemaakt zijn breed toepasbaar en flexibel. Daardoor kan het gebruikt worden bij vrijwel ieder type bouwproject. Voorafgaand aan het kopen van de materialen is het belangrijk om goed te kijken voor welke klus de blokken zijn bedoeld. Bij sommige blokken moet er worden gelijmd en andere blokken zijn bedoeld om te metselen.

De producten die ervan worden gemaakt zijn zeer uiteenlopend. Voor het grootste gedeelte worden er metselstenen gemaakt van kalkzandsteenblokken, maar er worden ook lijmblokken, metselblokken en vellingblokken gemaakt van de kalkzandsteenblokken. Bij dragende en niet-dragende wanden zijn lijmblokken van kalkzandsteen toe te passen. Wanneer wanden die snel moeten worden geplaatst worden vellingblokken vaak gebruikt.

Eerste en tweede keus materialen van kalkzandsteen

Bij het bestellen van de blokken bestaat er een onderscheid tussen het kopen van eerste en tweede keus kalkzandsteenblokken. Het grootste verschil is de prijs. Bij tweede keus materialen kunnen er kleine fabrieksfouten in de materialen zitten met de nadruk op ‘kunnen’. Over het algemeen beschikt een klein gedeelte van de materialen over kleine fabrieksfouten, zoals kleurverschillen en verschil in structuur. Een simpele oplossing hiervoor is om een iets grotere bestelling te plaatsen dan nodig en op deze manier de slechte materialen te vervangen voor goede materialen.

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om het te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemmen telling: 0

Tot nu toe nog geen stemmen! Wees de eerste om dit bericht te beoordelen.

Het spijt ons dat dit bericht niet nuttig voor u was!

Laten we deze post verbeteren!

Vertel ons hoe we dit bericht kunnen verbeteren?

Uitgelegd door:

Deel het bericht op: