Betekenis van…

Simpele uitleg over complexe woorden
Zoek

Betekenis van kalknagel

Inhoudsopgave

Leestijd: 2 minuten
0
(0)

Kalknagels, veel mensen hebben er last van. Het ziet er voornamelijk erg onsmakelijk uit en vooral in de zomer ervaren mensen met kalknagels dit is als erg vervelend! Gelukkig kan een kalknagel verholpen worden.

Van infectie naar schimmelnagel

Een kalknagel wordt veroorzaakt door een besmettelijke schimmelinfectie. Zo’n schimmelinfectie begint aan de nagelrand. Iedereen heeft op de huid en onder de nagelranden schimmels zitten. In principe is daar helemaal niets mis mee. Douchen met zeep of simpelweg de handen wassen, zorgt ervoor dat de schimmels niet gaan infecteren. Pas als de schimmel de nagels of huid binnendringen, ontstaat er een infectie. Als je jouw voeten na het douchen niet goed afdroogt of bijvoorbeeld je draagt dagelijks dezelfde zweetschoenen aantrekt dan krijgen de schimmels de kans om zich in de nagels en huid te nestelen.

Hoe ziet een kalknagel eruit?

De nagel verkleurt en wordt groen, witgeel of bruin. Vaak wordt een nagel ook dik en brokkelig. Hij kan dan ook gedeeltelijk of helemaal loslaten. Als de huid rondom de kalknagel overgevoelig is, kunnen er blaasjes of vervelling ontstaan. Het is niet voor niets dat veel mensen een behandeling voor hun kalknagels zoeken. Zeker als de zomer aanbreekt en de tenen weer vrijkomen van de warme, zweterige sneakers zoeken veel mensen naar een oplossing voor hun kalknagelprobleem.

Hoe behandel je een kalknagel?

Voor een kalknagel hoef je niet naar een specialist. Vaak heb je zelf al in de gaten dat je er een hebt. Met een korte controle van de huisarts ben je daarom al snel uit de voeten. Vervolgens kun je het zelf gaan behandelen. Er zijn veel huis-tuin-en-keuken behandelingen op het internet te vinden. Maar, er is geen enkel bewijs dat deze behandelingen zouden moeten werken. Je hebt het beste baat bij een kalknagelserum. Zo’n middel tegen kalknagels behandelt kalknagels en beschermt tegelijkertijd schoenen tegen schimmelinfecties.

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om het te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemmen telling: 0

Tot nu toe nog geen stemmen! Wees de eerste om dit bericht te beoordelen.

Het spijt ons dat dit bericht niet nuttig voor u was!

Laten we deze post verbeteren!

Vertel ons hoe we dit bericht kunnen verbeteren?

Uitgelegd door:

Deel het bericht op: