Betekenis van…

Simpele uitleg over complexe woorden
Search

Betekenis van jachtkledij

Inhoudsopgave

Leestijd: 2 minuten
0
(0)

Vandaag leggen we een onderbelichte categorie binnen de kledingwereld onder de loop: jachtkledij. Wat is het en waar dient het voor? Na dit artikel zou het je helemaal duidelijk moeten zijn. Om te beginnen met een kort antwoord: jachtkledij is kleding speciaal ontworpen om te dragen tijdens de jacht. Dus niet voor óp een jacht, zoals sommige mensen denken. Jachtkledij draag je in principe niet op een groot schip, maar tijdens het jagen in de bossen en moerassen. Maar wat onderscheidt jachtkledij van gewone outdoor kleding? We zochten het voor je uit.

Wat maakt jachtkledij uniek?

Jachtkledij onderscheidt zich op verschillende punten van gewone buitenkleding. Allereerst de kleur. Jachtkledij is doorgaans uitgevoerd in natuurlijke tinten. Denk aan kastanjebruin of mosgroen. Ook camouflagepatronen komen veelvuldig voor. Hierdoor valt de jager niet op wanneer hij door een natuurlijke omgeving loopt. Wel zo handig als je geen dieren wil opschrikken! Daarnaast bevat jachtkleding vaak allerlei handige vakken en zakken. Denk bijvoorbeeld aan een vak voor munitie, ruimte voor een walky talky of zelfs een foedraal voor een volledig jachtwapen. Zo kun je perfect voorbereid de natuur in trekken. Naast deze eigenschappen is er nóg een belangrijk punt wat jachtkledij onderscheid van gewone buitenkledij.

Zo stil mogelijk

Het is natuurlijk goed als je volledig gecamoufleerd bent, maar als de dieren je horen vluchten ze nog steeds weg. Met name dikke kleding zoals een winterjas of warme laarzen hebben nogal eens de neiging om te kraken en piepen wanneer je beweegt. Dit is een fundamenteel punt waarop hoogwaardige jachtkledij zich onderscheidt. Hiervoor worden namelijk speciale geruisloze materialen en technieken gebruikt. Zo maak je minimaal geluid als je stilletjes een prooi probeert te naderen. Slim he?

Is jachtkledij alleen voor de jacht?

Door de natuurlijke kleuren en speciale eigenschappen is de gewone consument vaak geneigd om te denken dat jachtkledij enkel geschikt is om te dragen als jager. Niets is echter minder waar. Jachtkledij is vaak uitzonderlijk stevig en wind- en waterdicht. Dit maakt de jassen en broeken ook bijzonder geschikt voor andere outdoor activiteiten. Denk bijvoorbeeld aan een flinke wandeltocht of vissen tijdens guur weer. Ook dan komt jachtkleding prima van pas. Daarnaast zijn merken als Fjällräven en Barbour ook enorm populair geworden onder een breder publiek. Je ziet ze regelmatig terug in het straatbeeld van grote steden. Of er dan ook van alle speciale eigenschappen wordt geprofiteerd is de vraag, maar het ziet er hoe dan ook hip uit!

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om het te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemmen telling: 0

Tot nu toe nog geen stemmen! Wees de eerste om dit bericht te beoordelen.

Het spijt ons dat dit bericht niet nuttig voor u was!

Laten we deze post verbeteren!

Vertel ons hoe we dit bericht kunnen verbeteren?

Uitgelegd door:

Deel het bericht op: