Betekenis van…

Simpele uitleg over complexe woorden
Search

Betekenis van interieurinrichting

Inhoudsopgave

Leestijd: 2 minuten
0
(0)

Wat is interieurinrichting?

Een slecht ontworpen gebouw zal het leven van veel mensen consequent en voor lange tijd beïnvloeden. Bij interieurs wordt dit effect nog versterkt. De mensheid brengt steeds meer tijd binnenshuis door, wat rechtstreeks van invloed is op ons welzijn en onze gezondheid. We worden ons ervan bewust hoe belangrijk binnenruimten zijn voor ons welzijn. Een binnenhuisarchitect moet deze projecten plannen, onderzoeken, coördineren en beheren om een voldoende gezonde en esthetisch aangename omgeving te ontwerpen voor de mensen die de ruimte gebruiken. Maar wat is interieur inrichting eigenlijk?

Interieurinrichting is niet hetzelde als decoratie

Niet zelden wordt binnenhuisarchitectuur (professionele interieurinrichting) verward met decoratie. De keuze van bekledingen, kleuren en afwerkingen is in feite een belangrijk aspect van binnenhuisarchitectuur. Maar het is niet het enige kenmerk ervan.

Kijken naar de behoeften en wensen van de eindgebruiker(s)

In de eerste plaats is het van essentieel belang het gedrag en de verlangens van de gebruikers te begrijpen om functionele en esthetisch aangename ruimten te creëren. Deze indeling van de ruimte kan worden bereikt door muren, maar ook door meubilair en zelfs voorwerpen. Tegelijkertijd moet bij de binnenhuisarchitectuur aandacht worden geschonken aan het comfort (zowel thermisch, licht als akoestisch) en aan de ergonomie, die de beste afmetingen voor meubilair en voorwerpen voorschrijft. Tenslotte vormt de specificatie van coatings en materialen het meest zichtbare en oppervlakkige deel van de binnenhuisarchitectuur, maar is daarom niet minder belangrijk. Deze laatste afwerking vormt het gezicht van het project en geeft de visie van de ontwerper en de wensen en behoeften van de gebruikers weer.

Een interieurarchitect maakt een afweging tussen en een interieurplan met de volgende factoren in zijn of haar hoofd:

  • Type ruimte (waarvoor wordt de ruimte gebruikt?)
  • Bestaande situatie (welke muren kunnen niet weg, etc.)
  • Comfort en ergonomie
  • Meubels en decoratie
  • Wensen van de opdrachtgever
  • Budget

Ben je op zoek naar inspiratie of wil je meer weten over de mogelijkheden? Bekijk dan eens interieurinrichting in West-Vlaanderen door Endless of zoek online verder naar mooie voorbeelden.

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om het te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemmen telling: 0

Tot nu toe nog geen stemmen! Wees de eerste om dit bericht te beoordelen.

Het spijt ons dat dit bericht niet nuttig voor u was!

Laten we deze post verbeteren!

Vertel ons hoe we dit bericht kunnen verbeteren?

bedsprei
Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen
Jouw advertentie hier?

Uitgelegd door:

Deel het bericht op: