Betekenis van…

Simpele uitleg over complexe woorden
Zoek

Betekenis van Instagram museum

Inhoudsopgave

Leestijd: 2 minuten
0
(0)

Instagram is niet meer weg te denken uit ons dagelijks leven. Je zou eens bij moeten houden hoe vaak je door de app heen scrollt. Waar Instagram vroeger vooral bedoeld was om leuke foto’s met je vrienden te delen, gebruiken steeds meer mensen het tegenwoordig voor andere doeleinden, bijvoorbeeld door er producten op te verkopen of actuele thema’s aan te snijden. Voor de echte liefhebbers is er zelfs een Instagram museum. Wil jij een bezoek aan het Instagram Museum boeken? Lees eerst alles erover in dit artikel!

Instagram museum, wat is dat?

Een Instagram museum is een museum dat, in tegenstelling tot de meeste andere musea, niet draait om thema’s als kunst en geschiedenis, maar is bedoeld om er de mooiste selfies in te maken. Instagram museums bestaan uit verschillende ruimtes met leuke achtergronden voor op Instagram. Deze ruimtes zijn goed belicht en voorzien van een of meerdere camera’s van hoge kwaliteit. Via de mail krijg je de foto vervolgens opgestuurd, waarna je deze op je eigen Instagram kunt plaatsen.

Ook actuele onderwerpen

Mocht je je op Instagram nu hard maken voor maatschappelijke thema’s? Ook dan kun je bij een Instagram museum terecht. Sommige musea hebben speciale kamers over thema’s als feminisme en de plastic soep, bijvoorbeeld. Ook in deze kamers draait alles om het maken van selfies voor op je Instagram, maar wel kun je met behulp van de foto’s die in deze ruimtes genomen zijn, bewustwording creëren op Instagram.

Waar vind je een Instagram museum?

Lijkt het je leuk om een Instagram museum te bezoeken? Dat kan! In Nederland zijn er verschillende te vinden. In Amsterdam ligt museum Youseum, waarin je letterlijk kunt zwemmen in het geld. In de hoofdstad is ook museum Moco te vinden, met werk van rocksterren uit de kunstwereld. Of bezoek museum WONDR in Amsterdam-Noord. Dit is een echte speeltuin voor volwassenen. Je vindt er zelfs een bad vol met marshmallows en mag op de muren kliederen. In Amsterdam-Zuid is het door Anna Nooshin bedachte The Upside Down te vinden, dat een ode is aan de moderne Nederlandse cultuur. Hier wordt aandacht besteed aan online pestgedrag, maar ook luchtige kamers zijn er te vinden.

 

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om het te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemmen telling: 0

Tot nu toe nog geen stemmen! Wees de eerste om dit bericht te beoordelen.

Het spijt ons dat dit bericht niet nuttig voor u was!

Laten we deze post verbeteren!

Vertel ons hoe we dit bericht kunnen verbeteren?

Uitgelegd door:

Deel het bericht op: