Betekenis van…

Simpele uitleg over complexe woorden

Betekenis van industriele interieurstijl

Inhoudsopgave

Leestijd: < 1 minuten
0
(0)

Wat is een industrieel interieur?

Wanneer mensen aan industriële stijl denken, associëren ze dit vaak met lofts met grote zwarte metalen ramen, ruw onafgewerkt hout en zichtbare bakstenen. En het tegendeel is waar, deze ontwerpstijl is niet alleen van toepassing op stedelijke omgevingen, met oude gebouwen, maar kan overal worden toegepast. Wat maakt industriële interieurstijlen dan zo geschikt voor deze tijd?

Idee achter de industriële stijl

Industriële stijl verwijst naar franje en poeha-vrije no-nonsense inrichting die inspiratie haalt uit de verheven uitstraling van magazijnen, fabrieken, en andere industriële structuren. De inrichting in industriële stijl bestaat uit gestripte architectonische details, waaronder het gebruik van kale bakstenen, metalen en hout, maar ook uit hergebruikte en gerecyclede materialen. Meubels in industriële stijl zijn meestal slijtvast en vaak afkomstig van teruggewonnen werven. Het beste voordeel van het creëren van een woning in industriële stijl is dat je de mogelijkheid hebt om de look aan te passen met meubels en decor die volledig uniek zijn voor jouw huis.

Neutrale tinten met een combinatie van ruwe metalen en hout

Industrieel interieur design is aangenaam flexibel. Deze ontwerpstijl bestaat voornamelijk uit neutrale tinten en materialen die zich richten op unieke texturen en is gemakkelijk te combineren met verlichting, decor en meubilair.

Ondanks zijn eenvoud en minimale ontwerpstijl, slaagt de industriële stijl erin een gedurfd statement te maken. De juxtapositie van modern versus ouderwets zorgt voor een geweldig, gelaagd en doordacht statement.

Het is een milieuvriendelijke benadering van interieurontwerp omdat het het gebruik van gerecyclede of geborgen materialen aanmoedigt.
Er is geen behoefte aan cosmetische trucs wanneer je op zoek bent naar een industrieel interieurontwerp, omdat de nadruk wordt gelegd op het gebruik van natuurlijke, kale afwerkingen en materialen.

Overtuigd en wil je een industriële meubel of kruk kopen? Kijk dan eens online naar inspiratie.

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om het te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemmen telling: 0

Tot nu toe nog geen stemmen! Wees de eerste om dit bericht te beoordelen.

Het spijt ons dat dit bericht niet nuttig voor u was!

Laten we deze post verbeteren!

Vertel ons hoe we dit bericht kunnen verbeteren?

Huis & DIY
Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen
Jouw advertentie hier?

Uitgelegd door:

Deel het bericht op: