Betekenis van…

Simpele uitleg over complexe woorden

Betekenis van impregneren

0
(0)

Wat betekent impregneren?

Impregneren is het doordrenken van een poreuze vaste stof om deze te verduurzamen, vochtwerend te maken of onbrandbaar.

Impregneren gaat verwering tegen

Met impregneren van bouwmateriaal ga je verwering tegen. Materiaal begint te verweren / slijten als dit blootgesteld wordt aan (regen)water of andere weers- en natuurelementen. Het is daarom zaak om wateropname door bouwmaterialen te reduceren en waar mogelijk geheel tegen te gaan.

Bouwmaterialen worden door water aangetast. Indien water in de materialen kan dringen, leidt dat bijvoorbeeld tot vorstschade, verzwakking, afname van warmte-isolatie, kristallisatie door indringende zouten en mogelijk lekkage. Daarnaast is het water een voedingsbodem voor algen, mossen en verschillende soorten schimmels. Ook kunnen schadelijke stoffen uit de atmosfeer, vanuit het grondwater of door spatwa­ter, via het water in de bouwmaterialen dringen. De schadelijke effecten van een onbeschermde muur, gevel of andere aan de buitenwereld blootgestelde bouwconstructie moeten niet onderschat worden. Bij halfsteens metselwerk kan de vochtopname wel enkele liters per m2 per uur bedragen na langdurige regenval.

Hevige regenval, hagel, mos en meer hebben echter geen vat op je bouwconstructie wanneer deze geheel  geïmpregneerd is.

Terras laten impregneren

Wist je dat je ook je terras kunt laten impregneren? Nadat het terras (bestrating, tegels, houten vlonder) grondig gereinigd is kan deze geïmpregneerd worden. Daarmee wordt het materiaal voorzien van een doorzichtige beschermingslaag die waterafstotend en anti-aanslag werkt. Denk daarbij aan anti-alg en -mos eigenschappen.

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om het te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemmen telling: 0

Tot nu toe nog geen stemmen! Wees de eerste om dit bericht te beoordelen.

Het spijt ons dat dit bericht niet nuttig voor u was!

Laten we deze post verbeteren!

Vertel ons hoe we dit bericht kunnen verbeteren?

Plaats een reactie