Betekenis van…

Simpele uitleg over complexe woorden

Betekenis van impregnatie

0
(0)

Impregnatie betekent het aanbrengen van een stof die vervolgens een gevel, bank, muur of ander materiaal doordringt. Door te kiezen voor impregnatie worden alle kleine gaatjes gedicht. Het gevolg hiervan is dat een muur bijvoorbeeld waterafstotend is, brandvertragend is, schimmelwerend is of grafittiwerend is. De belangrijkste reden waarom mensen kiezen voor impregnatie is omdat zij een verzameling van vocht in een muur bijvoorbeeld willen voorkomen.

Impregnatie onderhouden

Nadat een plek is geïmpregneerd dient deze ook onderhouden te worden. De laag die is aangebracht dient jaarlijks gecontroleerd te worden. Mochten er zwakke plekken vastgesteld worden dan is het belangrijk om deze bij te werken. Op sommige ondergronden wordt er ook gekozen voor een laag verf over de geïmpregneerde laag. Voor de verf is het belangrijk om deze goed te onderhouden en ook jaarlijks te controleren. Een ander belangrijk punt is om de onderkant van een muur, deur of andere ondergrond af en toe schoon te vegen. Gebruik hiervoor geen standaard handveger maar een handveger met zachte haren. Als dit niet gebeurd dan kan de geïmpregneerde laag schade oplopen. Dit dient natuurlijk voorkomen te worden.

Gemeentes, vandalisme en wildplassen

Deze techniek wordt veel gebruikt door gemeentes om vandalisme en wildplassen tegen te gaan. Zo zijn er diverse proeven geweest waarbij een muur geïmpregneerd werd. Als een wildplasser zich vervolgens voor deze muur stelde, kreeg deze persoon tijdens het plassen zelf natte voeten. Zo probeerde de gemeentes wildplassen te ontmoedigen. Een ander voorbeeld is het veel voorkomende fenomeen van graffiti. Gemeentes hebben hun handen vol moet het schoonmaken van muren en andere objecten. Het blijkt dat op een geïmpregneerde graffiti moeilijker blijft hangen. Steeds meer gemeentes kiezen dan ook voor deze oplossing.

Een bank impregneren

Naast het impregneren van muren is het ook mogelijk om deze methode toe te passen bij banken. Een bank krijgt in zijn leven veel te voorduren. Om een bank zo lang als mogelijk in een goede staat te behouden is het belangrijk om deze goed te onderhouden. Zo is het mogelijk om een bank te laten reinigen. Dit kan worden gedaan door middel van borstelen, dieptereiniging en impregnatie. Tijdens het borstelen probeert men vuil los te krijgen. Vervolgens worden de vlekken door het gebruik van dieptereiniging verwijdert. Als laatste volgt dan impregnatie waarbij er een coating wordt aangebracht die ervoor zorgt dat vlekken en vuil zich minder goed kunnen nestelen op de bank. Het gevolg van deze grote schoonmaakbeurt is dat de bank er weer als nieuw uitziet en weer een goede tijd meekan.

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om het te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemmen telling: 0

Tot nu toe nog geen stemmen! Wees de eerste om dit bericht te beoordelen.

Het spijt ons dat dit bericht niet nuttig voor u was!

Laten we deze post verbeteren!

Vertel ons hoe we dit bericht kunnen verbeteren?