Betekenis van…

Simpele uitleg over complexe woorden

Betekenis van immokantoor

Inhoudsopgave

Leestijd: < 1 minuut
5
(2)

Wat is een immokantoor?

Immokantoor is het Vlaamse woord voor makelaarskantoor. Immokantoren of immobiliënkantoren zijn bedrijven die zich bezig houden met de verhuur, de verkoop of het beheer van vastgoed. Over het algemeen werken er bij deze kantoren meerdere vastgoedprofessionals, namelijk een vastgoedmakelaar-bemiddelaar, een vastgoedpromotor, een vastgoedbeheerder en een vastgoedexpert.

Waar in Nederland men gaat naar een makelaarskantoor voor de (ver)koop van een woning en een hypotheekadviseur inschakelt voor de financiering, zal er in België verwezen worden naar een immo of immokantoor en een immotheker voor de financiering.

Wat biedt een immo aan?

Je kunt voor verschillende doeleinden bij een immokantoor terecht. Als je een huis wilt kopen, zal je contact op moeten nemen met een makelaar. Andersom geldt dit ook voor het verkopen van jouw huis, waarbij je te maken krijgt met een verkoopmakelaar. Deze verkoopmakelaar kan je ook tegenkomen op momenten dat je een huis gaat bezichtigen. Tot slot kan het nuttig zijn om jouw huis te laten taxeren, ook vrijblijvend en zonder verder doel. Een taxateur van het makelaarskantoor komt dan bij je langs om de waarde van jouw huis te bepalen. Dit is vooral handig als je je huis niet onder de waarde wilt verkopen.

Het belang van een makelaar / immokantoor

Makelaars hebben vaak een beter overzicht van de markt en kunnen je daarom beter helpen. Je vind sneller de huizen waar je echt naar op zoek bent en in de meeste gevallen weet je zeker dat je de juiste prijs betaalt. Een makelaarskantoor is ook handig voor de verkoop van je woning, omdat het vraag en aanbod dichter bij elkaar brengt. Dit komt de snelheid op de huizenmarkt ten goede.

Ben je benieuwd hoe je een goed immokantoor kunt vinden? Kies dan voor  immokantoren vergelijken op de website van Vergelijkimmokantoren.be.

 

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om het te beoordelen!

Gemiddelde waardering 5 / 5. Stemmen telling: 2

Tot nu toe nog geen stemmen! Wees de eerste om dit bericht te beoordelen.

Het spijt ons dat dit bericht niet nuttig voor u was!

Laten we deze post verbeteren!

Vertel ons hoe we dit bericht kunnen verbeteren?

Huis & DIY
Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen
Jouw advertentie hier?

Uitgelegd door:

Deel het bericht op: