Betekenis van immobiliën

De term immobiliën is een synoniem voor vastgoed. Vooral in Vlaanderen wordt deze term of de afkorting “immo” veel gebruikt. Vastgoed wordt ook wel onroerend goed genoemd en omvat de grond en gebouwen op deze grond. Al deze termen immobiliën, vastgoed en onroerend goed verwijzen naar het niet-verplaatsbare karakter van deze goederen.

Immo betekent vastgoed

De afkorting van immobiliën is immo en betekent hetzelfde als vastgoed. In Nederland gebruiken we vaak de termen vastgoed en onroerend goed, maar in vlaanderen praat men vaak over “immo”. Zo wordt een vastgoedmakelaar ook wel immobiliënkantoor genoemd. Als je op zoek gaat naar een huis of pand in Antwerpen is het handig om te weten dat ze vaak deze term gebruiken. Onder de term immobiliën vallen allerlei soorten vastgoed, denk aan: huizen, bouwgronden, bedrijfspanden, garages, villa’s, appartementen, winkelpanden, recreatiewoningen en flats.

Investeren in vastgoed

Vastgoed, ofwel immobiliën, zijn erg populair bij beleggers. Vaak wordt er belegd en geïnvesteerd in vastgoed omdat dit voor een stabiele stroom van inkomsten zorgt en je weinig last hebt van de inflatie. Echter is het wel nodig om actief bezig te zijn met de vastgoedmarkt als je van plan bent om te investeren.

Bron: www.heylenvastgoed.be

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *