Betekenis van icm

Icm is een afkorting dat staat voor in combinatie met. Opvallend is dat icm vaak zonder punten wordt geschreven, het is dan ook een afkorting die (nog) niet erkend wordt door Van Dale. Dit is in tegenstelling tot afkortingen zoals i.v.m. (in verband met) of i.t.t. (in tegenstelling tot). Let wel op dat je deze afkorting dus niet gebruikt in een officieel document zoals een verslag van een project of een studieopdracht. De kans is groot dat je hierop wordt afgerekend, al helemaal als je icm gebruikt in plaats van i.c.m. Je kan het beter helemaal niet gebruiken.

In combinatie met of in verband met

Eigenlijk geldt dit ook voor wel erkende afkortingen zoals i.v.m. Om verwarring en miscommunicatie te vermijden is het beter om in de zakelijke wereld met zo min mogelijk afkortingen te werken en dit alleen te gebruiken op informele internetfora en chatgroepen.

Ook al wordt deze afkorting nog niet officieel erkend als goed Nederlands, het wordt wel door heel veel mensen gebruikt. Vooral tijdens het chatten via bijvoorbeeld Whatsapp maar vooral op internet- of dissucssiefora. Een forum is een online discussieruimte waar iedereen lid van kan worden. Er kunnen berichten worden geplaatst, vaak langer dan op social media gebruikelijk is, en leden kunnen met elkaar overleggen. Alle data wordt gearchiveerd en discussies kunnen jarenlang doorlopen.

Om het discussiƫren en overleggen sneller en makkelijker te maken, gebruikt men veel afkortingen. De meest bekende hiervan zijn een PB (persoonlijk bericht), OT (off topic), en TS (topic starter).

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *