Betekenis van…

Simpele uitleg over complexe woorden
Zoek

Betekenis van ICI Paris XL

Inhoudsopgave

Leestijd: 2 minuten
5
(1)

De naam ICI Paris XL is letterlijk vertaald: ‘’Hier is Parijs Extra Large’’, maar er ligt een hele geschiedenis achter. Laten we beginnen met wat ICI Paris XL is. ICI Paris XL is een parfumerie keten die bekend is door heel noordwest Europa. Naast Nederland is het ook te vinden in België en Luxemburg. Je kan er terecht voor al je parfumerie, maar ook voor cosmetica, gezichts of body behandelingen kan je er iets kopen in 186 winkels! Hiervan bevinden zich er 156 in Nederland, 125 parfumerieën in België en vijf in Luxemburg.

Geschiedenis

ICI Paris XL’s hoofdkantoor is gevestigd in Brussel, maar ze zijn te vinden door heel België en Nederland. Het begon allemaal in 1968 toen man en vrouw Bremig van hun passie voor parfumerie en schoonheidsproducten hun werk wilde maken. Dit werd het begin van hun eerste parfumerie winkel gevestigd in de Brusselse wijk ‘Elsene’, waarvan de franse naam ‘Ixelles’ is. Het doel van deze stap was om de luxe van Parijs die zich bevindt rondom parfumerie en schoonheidsproducten ook toegankelijk te maken naar het Brusselse publiek. Hierdoor is de naam ‘Ici Paris à Ixelles’ ontstaan.

De Bremig’s bereikte hun doel, aangezien het als een lopend vuurtje ging en zij meer winkels door heel Brussels, België en buurlanden konden openen.

Na loop van tijd is dan ook de naam veranderd, zoals het nu bekend is. ICI Paris XL! Maar het doel is nog steeds hetzelfde gebleven.

2002 is het jaar dat ICI Paris XL zich toevoegde aan de A.S. WATSON Group, dit is de meest vooraanstaande groep ter wereld, gespecialiseerd in Health & Beaty retail met meer dan 14,500 winkels.

Aanbiedingen

Aanbiedingen is een van de manieren die ICI Paris XL heeft gebruikt om super populair te worden in België. Op websites zoals folderbode.be kan je de ICI Paris XL folder van elke week vinden, zodat je geen een aanbieding mist!

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om het te beoordelen!

Gemiddelde waardering 5 / 5. Stemmen telling: 1

Tot nu toe nog geen stemmen! Wees de eerste om dit bericht te beoordelen.

Het spijt ons dat dit bericht niet nuttig voor u was!

Laten we deze post verbeteren!

Vertel ons hoe we dit bericht kunnen verbeteren?

Uitgelegd door:

Deel het bericht op: