Betekenis van hydrokorrels

Wat zijn hydrokorrels?

Hydrokorrels zijn op ronde, bruine steentjes lijkende korrels die je vaak in plantenbakken binnen aantreft. Deze korrels houden water (hydro) vast en geven het geleidelijk aan de plant af. Door het gebruik van hydrokorrels voorkom je sneller overbewatering, kan je geleidelijker water afgeven en ben je instaat alle plantensoorten te cultiveren.

Een ander voordeel van hydrokorrels is dat je ze kunt gebruiken om de afwatering van de aarde te verbeteren. Stroom simpelweg een laag van deze korrels op de bodem van de pot. Het water zakt uit de aarde tussen de korrels en kan zo gemakkelijk de pot uit stromen. Mits je hebt gezorgd voor een drainage gat in de pot natuurlijk.

Voor dit systeem zijn vele alternatieven. Je kunt bijvoorbeeld ook een oude plantenpot breken en de stukken op de bodem leggen. Dit heeft hetzelfde effect. Echter zijn hydrokorrels zo goedkoop dat veel mensen de moeite niet nemen.

Nog  andere voordelen vans het gebruik van hydrokorrels de kans op plantenplagen en viezigheid als gevolg van aarde voorkomt.

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *