Betekenis van…

Simpele uitleg over complexe woorden

Betekenis van huurauto

Inhoudsopgave

Leestijd: 3 minuten
0
(0)

Een huurauto is een auto die je kunt huren, de naam zegt het eigenlijk al. Er zijn ondertussen veel verschillende aanbieders van huurauto’s. Dit is in principe voordelig, want er is veel meer keuze. Toch zorgt dit direct ook voor een nadeel. In sommige gevallen kun je namelijk zelfs het bos door de bomen niet meer zien. Gelukkig is het mogelijk om met behulp van online tools alle mogelijke maatschappijen met elkaar te vergelijken. Dit zorgt ervoor dat een auto huren op een goedkope manier alsnog mogelijk is. Je kunt dit bijvoorbeeld doen als je op vakantie gaat in het vliegtuig, je kunt je auto dan natuurlijk niet meenemen en dan moet je wellicht je auto huren in Curacao. Daarnaast zou het soms ook nodig kunnen zijn om in eigen land een auto te huren, al zal dat niet heel vaak voorkomen. Zit jij in een situatie waarin je een hulpauto nodig hebt? Gebruik dan de onderstaande tips. 

Lees de kleine lettertjes

Wanneer je de zoekresultaten en dus alle mogelijk huurauto’s met elkaar vergelijkt zal het altijd verleidelijk te zijn om direct voor de goedkoopste maatschappij gaan. Dit is al helemaal het geval als je een beperkt budget hebt. Toch valt dit niet aan te raden. Het is namelijk beter om eerst nog wat verder te kijken bij het vergelijken van de offertes. Hierdoor kun je ervoor zorgen dat je toch niet meer geld gaat uitgeven dan je van plan was. Vooraf kunnen autoverhuurbedrijven namelijk zeer lage prijzen aanbieden, maar uiteindelijk valt dit toch zwaar tegen. Zo compenseren ze het prijsverschil soms met dure kilometervergoedingen, maar ook een streng brandstofbeleid kan hiervoor gebruikt worden door de maatschappijen. Daarnaast kunnen ze hiervoor ook de servicekosten of betaalkosten inzetten. Voordat je boekt bij een autoverhuurbedrijf is het dus van belang dat je de kleine lettertjes ook leest, zo zul je precies kunnen uitrekenen hoeveel de huurauto gaat kosten.

Begrijp de autoverhuurverzekering

Een autohuurverzekering zal wat anders werken dan je eigen autoverzekering. Het is dan ook van belang om je hier even in te verdiepen, want de meeste autoverhuurbedrijven nemen zo’n verzekering standaard op in het contract. Meestal bestaat het uit vier elementen. Hierbij kun je denken aan een aansprakelijkheidsverzekering, wat de kosten van schade aan eigendommen en letsel van anderen zal dekken, net zoals de juridische kosten van derden. Ook een brandverzekering maakt onderdeel uit van de autoverhuurverzekering, dit dekt het gehuurde voertuig als het beschadigd wordt door een mechanische brand. Bescherming tegen diefstal is tevens een element, dit dekt een deel van de kosten van het vervangen van de auto als deze is gestolen tijdens je huurperiode of beschadigd is wanneer iemand hem probeert te stelen. Het heeft geen betrekking op je bezittingen in het voertuig. Ook afkoop eigen risico bij aanrijding maakt onderdeel van de autoverhuurverzekering uit.

Bereid je papierwerk voor

De meeste mensen die een auto huren doen dit omdat ze met het vliegtuig op vakantie gaan. Ze zullen dan de huurauto van de luchthaven ophalen, wat waarschijnlijk ook voor jou geldt. Het is dan van essentie om alle benodigde spelen mee te nemen die je nodig hebt om de auto op te kunnen halen. Denk hierbij aan een geldige creditcard op naam van de hoofdbestuurder. Hiervan wordt een borg vastgehouden voor de duur van de huur. Het aanbetalingsbedrag moet beslist vermeld worden op de boekingsdetails en bevestiging. Je moet er bovendien voor zorgen dat je kaart voldoende saldo heeft om deze kosten te dekken. Als dit niet het geval is dan kan het autoverhuurbedrijf je weigeren bij de balie. Het geld wordt overigens niet echt opgenomen. Het wordt alleen gereserveerd, in sommige gevallen wordt het later nog daadwerkelijk van de creditcard afgeschreven.

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om het te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemmen telling: 0

Tot nu toe nog geen stemmen! Wees de eerste om dit bericht te beoordelen.

Het spijt ons dat dit bericht niet nuttig voor u was!

Laten we deze post verbeteren!

Vertel ons hoe we dit bericht kunnen verbeteren?

Vervoer & Reizen
Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen
Jouw advertentie hier?

Uitgelegd door:

Deel het bericht op: