Betekenis van…

Simpele uitleg over complexe woorden
Zoek

Betekenis van Human Resources (HR)

Inhoudsopgave

Leestijd: 2 minuten
0
(0)

Als je ooit van HR hebt gehoord, dan is dat waarschijnlijk in een werkomgeving geweest. HR kan belangrijk zijn voor jou als werknemer, als goede bron voor een werkgever, of soms als vacature die openstaat. HR staat namelijk voor Human Resources, en Human Resources is een tak van een bedrijf die staat voor het vinden en screenen van nieuwe werknemers. Mocht er training nodig zijn van deze nieuwe mensen dan zorgen ze daar ook voor. In die zin is het een soort poule met mensen waarvan gebruik gemaakt kan worden, vandaar letterlijk de naam “Human Resources”. Menselijke bevoorradingen. HR heeft echter nog een andere taak.

Goede banen

Je moet als werknemer vaak HR bellen als er iets met je baan is. Klopt je verloning niet, bevalt iets je niet, dan kan HR uitzoeken wat er mis is. In die zin is het een soort bemiddelaar tussen je baas en jou die zorgt dat alles in goede banen kan worden geleid. Ook moet je dus bij HR zijn als jij je bijvoorbeeld niet veilig voelt op de werkvloer, of als je vragen hebt over je secundaire arbeidsvoorwaarden. Wil je meer weten over opleidingsmogelijkheden dan kan dat ook, en kan een HR-persoon je helpen met eventuele groei binnen een bedrijf.

HR software

Een medewerker van HR maakt gebruik van HR software. In principe is HR software vaak een soort geautomatiseerd en mooi opgepoetst Excel bestand waarbij alle gegevens van een medewerker in een netjes dossier te vinden zijn. Zo kunnen eerdere vragen teruggevonden worden en heeft de HR medewerker alles overzichtelijk bij elkaar. Denk hierbij aan loonstroken, maar ook aan bijvoorbeeld een documentatie van een intakegesprek.

Zelf in HR werken

Wil je zelf in HR werken, dan kun je bijvoorbeeld een positie vinden als recruiter. Hier heb je over het algemeen geen specifieke opleiding voor nodig, hoewel voor veel banen in HR er wel wordt gekeken naar je vaardigheden met mensen. Dat is natuurlijk belangrijk. Ook kun je wel een studie gaan doen richting HR, maar dan zal deze voornamelijk voor HR manager zijn. Zo krijg je ook een heel stuk aangeleerd over bedrijfskunde en het managen van mensen, en uiteindelijk een betere baan.

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om het te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemmen telling: 0

Tot nu toe nog geen stemmen! Wees de eerste om dit bericht te beoordelen.

Het spijt ons dat dit bericht niet nuttig voor u was!

Laten we deze post verbeteren!

Vertel ons hoe we dit bericht kunnen verbeteren?

Uitgelegd door:

Deel het bericht op: