Betekenis van…

Simpele uitleg over complexe woorden

Betekenis van hortensia

Inhoudsopgave

Leestijd: 2 minuten
0
(0)

Wil jij je huis of tuin een beetje opfleuren? Dan zijn bloemen zeker de oplossing! Bloemen geven het extra vleugje vrolijkheid dat een huis af en toe even nodig heeft. Ze zijn heel leuk om als cadeau te krijgen, maar je mag jezelf zeker ook eens verwennen met een bosje. Er zijn zo’n 250.000 soorten bloemen waaruit je kunt kiezen, maar in deze blog gaan we het hebben over ééntje. De hortensia, een pracht van een bloem die vast en zeker geschikt is voor bij jou thuis! De betekenis van hortensia is dus simpel gezegd een bolvormige kleurrijke plant die allerlei soorten te verkrijgen is.

Wat is een hortensia?

Een hortensia, officieel genoemd Hydrangea macrophylla, is de meest bekende bloeiende heester. Deze prachtige bloemen bloeien van juni tot oktober. De bloem kan goed tegen ziekten of beestjes en is zeer makkelijk te onderhouden. Mocht je dus niet zo goed zijn in het in leven houden van bloemen en planten, dan is een hortensia verzorgen perfect voor jou! De planten komen oorspronkelijk uit China en Japen, maar ook Noord- en Zuid Amerika heeft ze en andere streken van Oost Azië onder andere. De bloem kreeg in 1771 zijn naam door de botanicus Phillibert Commerson.

Kenmerken

Een hortensia kun je eigenlijk gelijk herkennen aan zijn felle kleuren die nog wel eens kunnen verschillen. Hortensia’s zijn namelijk verkrijgbaar in wit, roze, rood, blauw en paars. Sommige hortensia’s hebben zelfs meerdere kleuren in zijn bloemen, maar dit ligt eraan of je het mooi vindt of niet. De hortensia kenmerkt zich ook aan de bolle vorm, de blaadjes vormen een kleurrijke halve bol. Buiten de bolvormige hortensia’s zijn puntvormige ook nog te verkrijgen.

Verzorging

Bij het kweken van de hortensia is een half beschaduwde plek vereist. Mocht je dus meer schaduw in je tuin hebben dan zon, is dit geen probleem. De plant kan het beste in een vochthoudende kleiachtige grond worden geplaatst voor de beste resultaten. Maart is ongeveer de beste tijd om deze te planten, aangezien dit in het voorjaar is, maar je kunt er ook voor kiezen om deze in oktober of november te planten. Het fijne aan de plant is dat je deze niet hoeft te snoeien, veel onderhoud is dus niet nodig.

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om het te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemmen telling: 0

Tot nu toe nog geen stemmen! Wees de eerste om dit bericht te beoordelen.

Het spijt ons dat dit bericht niet nuttig voor u was!

Laten we deze post verbeteren!

Vertel ons hoe we dit bericht kunnen verbeteren?

Educatie
Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen
Jouw advertentie hier?

Uitgelegd door:

Deel het bericht op: