Betekenis van…

Simpele uitleg over complexe woorden
Zoek

Betekenis van hormoontherapeut

Inhoudsopgave

Leestijd: 2 minuten
0
(0)

Zoals de naam al doet vermoeden houdt een hormoontherapeut zich bezig met hormoontherapie. Een hormoontherapeut houdt zich dus met verschillende zaken bezig die de hormoonhuishouding van de mens beïnvloeden. Hoe deze therapie er precies uitziet, hangt af van de behandeling en de vraag vanuit de persoon. In de praktijk zien wij namelijk dat de termen hormoontherapeut en hormoontherapie breed worden ingezet. Zo worden sommige hormoonbehandelingen in ziekenhuizen ingezet, wat men name gebeurt in de oncologie. Weer andere voorbeelden van hormoonbehandelingen zijn het toedienen van hormonen zoals het vrouwelijk hormoon oestrogeen of het mannelijk hormoon testosteron. Tenslotte zijn er ook andere soorten hormoonbehandelingen die worden uitgevoerd, waarover hieronder meer verteld wordt.

Je hormonen in balans krijgen

Zo kunnen veel mensen te maken hebben met vage klachten, zoals een uitgeblust gevoel, een onderbroken slaap of een opgeblazen gevoel dat regelmatig terug komt. Sommige mensen kiezen er hierdoor ook voor om een hormoontherapeut onder de arm te nemen. Deze hormoontherapeut kan dan samen met de mensen kijken wat er nodig is om zich weer zo optimaal mogelijk te voelen. Dit gaat vaak samen met het kijken naar een meer geschikte voeding. Hierbij is het belangrijk te onthouden dat ieder lichaam andere eisen heeft. Natuurlijk is dit ook deels afhankelijk van hoe je leven er uit ziet. Iemand die veel sport zal andere eisen aan zijn voeding hebben en behoefte hebben aan een andere hormoonbalans dan iemand met een passieve levensstijl die bijvoorbeeld veel zittend werk doet. 

Een hormoontherapeut brengt je hormonen weer in balans

Een hormoontherapeut gaat meestal aan de slag door eerst een intake in te plannen. Hierbij kun je je problemen aangeven. Zoals eerder vermeld gaat dit over het algemeen over klachten zoals moeheid, uitgeblust zijn en in het geval van vrouwen over zaken zoals heftige menstruatiepijn en bijkomende depressieve gevoelens. Hierna kunnen tests gedaan worden en wordt aan de hand hiervan een persoonlijk plan opgesteld zodat je hormonen weer in balans worden gebracht. 

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om het te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemmen telling: 0

Tot nu toe nog geen stemmen! Wees de eerste om dit bericht te beoordelen.

Het spijt ons dat dit bericht niet nuttig voor u was!

Laten we deze post verbeteren!

Vertel ons hoe we dit bericht kunnen verbeteren?

Uitgelegd door:

Deel het bericht op: