Betekenis van…

Simpele uitleg over complexe woorden
Zoek

Betekenis van hoogwerker

Inhoudsopgave

Leestijd: < 1 minuut
0
(0)

Wat is een hoogwerker?

Een hoogwerker is een soort kraan of lift, die in verschillende vormen te vinden is. In elk geval gaat het om een machine die een of meerdere personen kan optillen voor het uitvoeren van werkzaamheden.

Verschillende soorten

Zo zijn er hoogtewerkers die alleen omhoog en omlaag kunnen bewegen, maar ook hoogwerkers aan een inklapbare kraan die ook zijdelings bewogen kunnen worden. Hoogwerkers worden vooral gebruikt in de bouw en bij onderhoud aan hooggesitueerde infrastructuur voor elektriciteit, verlichting en dergelijke.

Hoogwerkers worden in diverse categorieën geclassificeerd. De meest voorkomende hoogwerkers zijn een schaarhoogwerker, telescoophoogwerker, knikarmhoogwerker, spinhoogwerker, autohoogwerker, rupshoogwerker en vrachtwagenhoogwerker. Een hoogwerker kan een zelfstandig rijdend voertuig zijn, maar maakt soms onderdeel uit van een ander voertuig.

Categorie 1A: Dit zijn de verticaal werkende, eenpersoons gestempelde hoogwerkers. Dit type hoogwerker is compact en kan stand alone worden gebruikt.

Categorie 1B: Hieronder vallen de telescoophoogwerker of knikhoogwerker op chassis en de spinhoogwerker. Een telescoophoogwerker wordt vaak als opbouw op een (lichte) vrachtwagen toegepast.

Categorie 3A: Hier gaat het om de zelfrijdende schaarlift en de eenpersoons verticaalhoogwerker. Net als de de verticale hoogwerker uit categorie 1A bewegen deze hoogwerkers zich alleen in verticale richting.

Categorie 3B: Dit betreffen de zwaarste en hoogste hoogwerkers, zoals de zelfrijdende (knik)telescoophoogwerkers.

Wil je meer weten of direct een hoogwerker huren in Noord-Holland? Bekijk dan online naar de mogelijkheden.

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om het te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemmen telling: 0

Tot nu toe nog geen stemmen! Wees de eerste om dit bericht te beoordelen.

Het spijt ons dat dit bericht niet nuttig voor u was!

Laten we deze post verbeteren!

Vertel ons hoe we dit bericht kunnen verbeteren?

Uitgelegd door:

Deel het bericht op: