Betekenis van…

Simpele uitleg over complexe woorden
Zoek

Betekenis van hoogslaper

Inhoudsopgave

Leestijd: 2 minuten
0
(0)

De term hoogslaper heb je vast wel eens voorbij zien komen in advertenties van beddenspeciaalzaken. Een hoogslaper kan een uitstekende oplossing zijn voor mensen met weinig ruimte in de slaapkamer. Maar wat is het precies en welke varianten heb je ervan? In dit artikel lees je alles over de hoogslaper en de vele toepassingsmogelijkheden ervan.

Stapelbed versus hoogslaper

Als kind heb je vast wel eens in een stapelbed gelegen. Soms worden dergelijke bedden in de thuissituatie gebruikt door ouders van gezinnen met veel kinderen. Ook in de accommodaties voor kinderkampen en in de hutten van schepen zijn stapelbedden gangbaar. Een stapelbed is een constructie met twee bedden, een hoogslaper is daar eigenlijk een variant op. Het is een bed dat op hoogte is geplaatst, met daaronder niet een tweede bed, maar een andere voorziening, zoals een kast of een bureau. Door deze twee zaken boven elkaar te situeren, heb je minder grondoppervlak nodig en houd je dus ruimte in de slaapkamer over. 

Iets minder hoog

Bij een hoogslaper bevindt het matras zich doorgaans op een hoogte van 1,80 meter. Vooral voor kleine kinderen is dat een behoorlijke hoogte. Het kind zal elke dag via een ladder naar boven moeten klimmen en dat kan gevaarlijke situaties opleveren. Daarom is er een alternatief: de half hoogslaper is ongeveer 1,20 meter hoog. Mocht een kind dan tijdens het klimmen van de ladder glijden, dan is de kans op een blessure veel geringer. Het is dan ook niet verwonderlijk dat dit type bed met name bij ouders van kleine kinderen zeer populair is. Onder het bed kun je een speelplek voor je kind creëren. Door die vervolgens af te werken met gordijntjes, krijgt het geheel een zeer fraaie uitstraling.

Ruimte tot het plafond

Bij het kiezen van een hoogslaper is het belangrijk om goed te letten op de overblijvende ruimte tot het plafond. Er moet immers voldoende bewegingsvrijheid zijn voor degene die in het bed slaapt. Voor een kind wordt een minimale ruimte van 75 centimeter aanbevolen, gemeten vanaf de bovenzijde van het matras. Een volwassene heeft meer ruimte nodig. Het uitgangspunt moet zijn dat de gebruiker van het bed altijd in staat moet zijn om rechtop in bed te zitten, zonder het hoofd daarbij te stoten. Het is dus van belang om eerst de hoogte van de slaapkamer op te meten, voordat je overgaat tot de aankoop van een hoogslaper.Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om het te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemmen telling: 0

Tot nu toe nog geen stemmen! Wees de eerste om dit bericht te beoordelen.

Het spijt ons dat dit bericht niet nuttig voor u was!

Laten we deze post verbeteren!

Vertel ons hoe we dit bericht kunnen verbeteren?

Uitgelegd door:

Deel het bericht op: