Betekenis van…

Simpele uitleg over complexe woorden
Zoek

Betekenis van hoog laag bed

Inhoudsopgave

Leestijd: 2 minuten
0
(0)

Het menselijk lichaam heeft rust nodig om goed te kunnen herstellen. Bij ziekte, herstel na een operatie of tijdens revalidatie na een ongeluk is het daarom belangrijk om veel te rusten. Onmisbaar hierbij is een goed en comfortabel bed, zoals een hoog laag bed. Hieronder lees je meer over wat een hoog laag bed is, welke functionaliteiten ze hebben en hoe ze passen in een van de belangrijkste zorgtrends.

Inleiding

Iedereen die zelf wel eens in het ziekenhuis heeft gelegen, herinnert zich vast het bed nog wel. Een ziekenhuisbed wordt ook wel een hoog laag bed genoemd. Hoewel je er natuurlijk niet voor je lol ligt, is het vaak comfortabeler liggen dan thuis. Niet iedereen waardeert de matrassen altijd even erg, maar wel fijn zijn de uitgebreide instellingen van het bed. Wat kan zo’n ziekenhuisbed – of hoog laag bed – ook alweer allemaal?

De uitgebreide functionaliteiten van een ziekenhuisbed of hoog laag bed

Ziekenhuisbedden zijn op allerlei manieren in te stellen. Enerzijds om het de patiënt of client comfortabeler te maken, maar ook om zorgverleners hun taken eenvoudiger uit te kunnen laten voeren.

Een hoog laag bed kan – zoals de naam al doet vermoeden – in zijn geheel omhoog en omlaag elektrisch versteld worden. Dit is fijn voor zorgverleners, maar maakt het ook gemakkelijker om in en uit bed te stappen. Daarnaast kun je het bed kantelen, en kun je de rugleuning en het voetengedeelte afzonderlijk instellen. Ook dit helpt bij het gemakkelijker in en uit bed stappen, maar zorgt ook voor veel comfort. De zorgbehoevende kan regelmatig een andere lighouding aannemen om stijfheid en drukplekken te voorkomen, en kan ook fijner eten of lezen in bed. Tot slot is het ook goed om te vermelden dat ziekenhuisbedden of hoog laag bedden voorzien zijn van wieltjes. Hierdoor kunnen zorgverleners het bed verplaatsen om van alle kanten goed bij de zorgbehoevende te kunnen. Ook kun je het bed eenvoudig verplaatsen om eronder schoon te maken.

Een ziekenhuisbed thuis

Een ziekenhuisbed thuis

De naam doet vermoeden dat je ziekenhuisbedden of hoog laag bedden vooral in ziekenhuizen tegenkomt. Dat is echter zeker niet de enige plek waar ze gebruikt worden. Omdat zowel zorgbehoevenden als zorgverleners er zoveel baat bij hebben, zijn ze tegenwoordig ook standaard aanwezig in zorg- en verpleegtehuizen.

Daarnaast worden ze ook steeds vaker voor korte of langere tijd thuis bij mensen geplaatst. Een belangrijke trend in de zorg is dat vanwege de druk op de zorg, zorgbehoevenden steeds vaker thuis moeten herstellen of revalideren. En ook ouderen blijven steeds langer zelfstandig wonen. Een hoog laag bed voor thuis kun je kopen, maar ook voor kortere tijd huren of zelfs gratis lenen.

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om het te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemmen telling: 0

Tot nu toe nog geen stemmen! Wees de eerste om dit bericht te beoordelen.

Het spijt ons dat dit bericht niet nuttig voor u was!

Laten we deze post verbeteren!

Vertel ons hoe we dit bericht kunnen verbeteren?

Uitgelegd door:

Deel het bericht op: