Betekenis van…

Simpele uitleg over complexe woorden

Betekenis van hondentuig

Inhoudsopgave

Leestijd: < 1 minuut
0
(0)

Wat is een hondentuig?

Een hondentuig is een uitrusting die bestaat uit banden rond de romp van je hond worden vastgemaakt met behulp van gespen aan de zijkant.

De meeste hondentuigen (ookwel hondenharnas genoemd) zijn over het algemeen gemaakt om zowel een riem op de borst voor de voorpoten als een riem rond de romp achter de voorpoten te hebben, met tussenliggende banden die deze twee verbinden. Met een D-ring die geschikt is voor (hondentags) een riem om aan vast te klemmen, worden ze meestal gebruikt om een hond in bedwang te houden of te voorkomen dat je hond wegloopt.

Hondentuigjes voor sporten

Sledehonden

Harnassen voor sledehonden variëren afhankelijk van of de hond vracht vervoert of racet. Sledehondentuigen zijn er in twee hoofdtypen: het vrachttuig en het wedstrijdtuig. Hondensporten nemen toe en er worden meer soorten harnassen ontwikkeld, waaronder de Y-back-stijl en bewaker of afstandstuig.

Samen hardlopen

Er zijn ook hondentuigen, waarvan die van hondentuig K9, die zich ideaal lenen voor samen met je trouwe viervoeter gaan hardlopen, fietsen of skeeleren.

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om het te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemmen telling: 0

Tot nu toe nog geen stemmen! Wees de eerste om dit bericht te beoordelen.

Het spijt ons dat dit bericht niet nuttig voor u was!

Laten we deze post verbeteren!

Vertel ons hoe we dit bericht kunnen verbeteren?

Flora & Fauna
Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen
Jouw advertentie hier?

Uitgelegd door:

Deel het bericht op: