Betekenis van…

Simpele uitleg over complexe woorden
Zoeken

Betekenis van Hi-Fi

Inhoudsopgave

Leestijd: < 1 minuut
0
(0)

High fidelity (vaak afgekort tot Hi-Fi of HiFi) is de hoogwaardige weergave van geluid. Het is belangrijk voor audiofielen en liefhebbers van home audio. Idealiter heeft high-fidelity apparatuur onhoorbare ruis en vervorming, en een vlakke (neutrale, ongekleurde) frequentierespons binnen het menselijk gehoorbereik.

High-fidelity staat in contrast met de mindere geluidskwaliteit geproduceerd door goedkope audio-apparatuur, AM-radio, of de inferieure kwaliteit van geluidsweergave die te horen is in opnamen gemaakt tot het einde van de jaren 1940. In lo(w)-fi muziek zijn dergelijke gebreken zelf aspecten van de muziek.

Verschil in geluidskwaliteit

De audioapparatuur die we in de concertzaal en studio gebruiken, zal een geluid produceren dat veel rijker en voller is dan wat je thuis zou horen. We kunnen het geluid van een live concert in de woonkamer niet reproduceren, niet alleen vanwege de akoestische eigenschappen, maar ook omdat we ons in een ruimte van extreem andere afmetingen bevinden en ons op een heel andere afstand van de muren bevinden. Zalen in een studio of concertzaal hebben meestal parallelle wanden om echo’s of ‘staande golven’ te verminderen. De meeste woonkamers bieden dit soort luxe niet. Met een goede versterker kan je echter wel invloed uitoefenen op de kwaliteit van de muziek. Bekijk hier de beste versterker.

Low-Fi als tegenhanger van Hi-Fi

“Low-fi”, zoals het vaak wordt genoemd, is het tegenovergestelde van high-fidelity. Het maakt niet zoveel uit welke geluidskwaliteit we bereiken bij het opnemen of produceren van de muziek, en een authentiek geluid is belangrijker. Het hogere kwaliteitssegment is alleen verkrijgbaar in de betere elektronicawinkels.

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om het te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemmen telling: 0

Tot nu toe nog geen stemmen! Wees de eerste om dit bericht te beoordelen.

Het spijt ons dat dit bericht niet nuttig voor u was!

Laten we deze post verbeteren!

Vertel ons hoe we dit bericht kunnen verbeteren?

Uitgelegd door:

Deel het bericht op: