Betekenis van…

Simpele uitleg over complexe woorden
Zoek

Betekenis van het witte goud

Inhoudsopgave

Leestijd: 2 minuten
0
(0)

Eten hoort lekker en gezond te zijn. Vooral als je lang wilt genieten van een maaltijd. Een van de gezondste voedingscategorieën zijn groentes. Onder groente verstaan we een eetbare plant of een deel daarvan. Groenten zijn gezond vanwege de vele belangrijke voedingsstoffen die zij leveren. Stoffen zoals vitamines, mineralen en vezels. Vaak denkt men bij groente alleen aan groen uitziende producten, vaak met bladeren eraan. Toch komen groenten in verschillende kleuren en vormen voor. Een van deze anders uitziende groentes is het witte goud. Maar wat is het witte goud eigenlijk?

Het witte goud

Het witte goud is een ander woord voor asperges. Deze worden zo genoemd vanwege de overheerlijke smaak, het mooie aanzicht en de gezonde voedingswaarde. Daarnaast zijn asperges maar voor een korte tijd beschikbaar gedurende het jaar. Het is daarom een kwestie om maximaal te genieten van het culinair hoogtepunt dat asperges heet. Asperges komen in verschillende soorten voor, maar de bekendste soort is toch de witte asperge. Vandaar ook dat deze groente vaker de naam het witte goud toegekend krijgt.

Asperges koken

Veel mensen vinden asperges heerlijk om te eten. Velen van hen hebben echter geen idee hoe je asperges perfect kunt koken. Als eerste zul je de asperges moeten schillen. Het beste kun je hiervoor een dunschiller gebruiken, zo verspil je het minste van de overheerlijke asperge. Let er wel op dat je de kop van de asperge heel laat, hier zit namelijk de meeste smaak aan. Vervolgens leg je de asperges in een schaal met zeer koud water. Ondertussen kun je al een pan met water aan de kook brengen. Zodra het water kookt kun je de asperges koken. Het kookproces duurt tussen de 5 en 12 minuten. Net zoals bij aardappels zijn de asperges klaar wanneer ze makkelijk met een vork in te prikken zijn.

Waarom zit er een groot verschil in de kooktijd?

Asperges koken kan tussen de 5 en 12 minuten duren. Maar waarom zit er zo een grote marge tussen? Dit heeft onder andere te maken met de dikte van de asperges. Asperges koken duurt namelijk langer hoe dikker ze zijn. Probeer daarom altijd asperges van dezelfde diktes tegelijkertijd te koken. Zo voorkom je dat sommige asperges eerder gaar zijn gekookt dan andere.

Bekijk ook De betekenis van roerbakken

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om het te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemmen telling: 0

Tot nu toe nog geen stemmen! Wees de eerste om dit bericht te beoordelen.

Het spijt ons dat dit bericht niet nuttig voor u was!

Laten we deze post verbeteren!

Vertel ons hoe we dit bericht kunnen verbeteren?

Uitgelegd door:

Deel het bericht op: