Betekenis van…

Simpele uitleg over complexe woorden

Betekenis van het theorie-examen voor de personenauto

Inhoudsopgave

Leestijd: 2 minuten
0
(0)

Het theorie-examen is een onderdeel van het halen van je rijbewijs. Dit bestaat uit het theorie-examen, de tussentijdse toets en het uiteindelijke praktijkexamen. Vanaf je 16de levensjaar mag het theorie examen auto maken. Tijdens het examen laat jij zien dat je de verkeersregels ken, verkeersinzicht hebt en de gevaren herkent. Al deze onderdelen samen zorgen ervoor dat bij een positieve uitslag je veilig de weg op kunt.

Leren en de kosten

Het theorie-examen kun je zelf leren vanuit een boek. Je zorgt ervoor dat zelf net als bij een tentamen of een toets voor school goed leert. Mocht je nu merken dat je moeite hebt met het leren van de stof of weet je al meteen dat het niet lukt? Dan is er nog altijd de mogelijkheid om bij een commercieel bedrijf een cursus te volgen voor het theorie-examen. Tijdens deze snelcursus krijg in één de uitleg die je nodig hebt en maak je ook het theorie-examen. Voordeel van deze cursus is dat ze je de fijne kneepjes van het examen leren waardoor jij nog makkelijker slaagt. De kosten voor deze snelcursussen zijn vaak hoog. Dus let op en maak een goede keuze. Vaak zijn de kosten voor het theorie-examen zelf hier al in meegenomen. De kosten voor het theorie-examen in het jaar 2020 zijn 34,50 als je deze zelf betaald. Kies je ervoor om extra tijd aan te vragen dan worden deze vermeerderd met 11,00 euro. Is er afgesproken dat je het theorie-examen met een individuele begeleider en/of tolk maakt? Dan zijn de kosten voor de individuele begeleider 90,00 euro en voor de tolk nog eens 90,00 euro. Je maakt dan het theorie-examen ook in een aparte ruimte met geen andere deelnemers. Mocht je nu de behoefte hebben om het theorie-examen auto  in het Engels te maken dan zijn de kosten hiervoor 40,00 euro.

Op locatie

Het theorie-examen maak je bij een vestiging van het CBR in Nederland. Bij aankomst meldt je je aan en neem je plaats in de wachtruimte. Eventuele spullen zoals een telefoon berg je op in een kluisje. Je mag deze namelijk niet meenemen. Als je aan de beurt bent kun je dit op een van de schermen lezen. Je neemt plaats achter een scherm en vult het examen in via het touchscreen. Aan het einde van het examen krijg je de uitslag. Bij een positieve uitslag heb je het theorie-examen gehaald. Bij een negatieve uitslag dien je het opnieuw te maken een volgende keer.

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om het te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemmen telling: 0

Tot nu toe nog geen stemmen! Wees de eerste om dit bericht te beoordelen.

Het spijt ons dat dit bericht niet nuttig voor u was!

Laten we deze post verbeteren!

Vertel ons hoe we dit bericht kunnen verbeteren?

Vervoer & Reizen
Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen
Jouw advertentie hier?

Uitgelegd door:

Deel het bericht op: