Betekenis van…

Simpele uitleg over complexe woorden
Zoek

Betekenis van Het Nieuwe Rijden

Inhoudsopgave

Leestijd: 2 minuten
0
(0)

Het Nieuwe Rijden is de benaming voor een gemoderniseerde rijstijl waarbij je brandstofbesparend rijdt. Dit komt doordat er hedendaags auto’s zijn met gemoderniseerde (computer-gestuurde) motoren. Deze manier van rijstijl wordt enorm door de overheid gepromoot. Ook rijscholen zoals een Driving School in Leiden besteden aandacht aan deze vorm van rijden. Het Nieuwe Rijden is al langer dan een decennia een verplicht deel bij het praktijk examen voor rijbewijs B. Verschillende rijscholen houden zich aan In 2013 gaf het Ministerie van Infrastructuur en Milieu opdracht voor een volgende fase van Het Nieuwe Rijden, met als doel om in een periode van drie jaar een reductie van minimaal één megaton CO2 te realiseren. Het doel van deze nieuwe rijstijl is om zo autobestuurders er bewuster van te worden om hen gedrag iets aan te passen voor het milieu. Wanneer u volgens Het Nieuwe Rijden rijd bespaart u snel brandstof en kunt u langer met een tank doen. Dit scheelt dus ook qua geld. Daarnaast is het ook goed voor het voertuig. Bovendien zit u veiliger in de auto doordat u beter aanpast aan het overige verkeer. Kortom, veel redenen om Het Nieuwe Rijden toe te passen!

 

De rijstijl tips die komen kijken bij Het Nieuwe Rijden

Er zijn verschillende tips waar u zich aan kan houden om op de nieuwe manier rekening te houden met het milieu tijdens het autorijden.

– Schakel tussen 2.000 en 2.500 toeren op naar een hogere versnelling (dieselmotoren: tussen 1.500 en 2.000 toeren).
– Rij zo veel mogelijk met een gelijkmatige snelheid en een laag toerental in een zo hoog mogelijke versnelling.
– Kijk zo ver mogelijk vooruit en anticipeer op het overige verkeer.
– Ziet u dat u snelheid moet minderen of stoppen voor een verkeerslicht, laat dan tijdig gas los en laat de auto in de versnelling van dat moment uitrollen.
– Zet de motor af bij kortere stops. Zoals bij een openstaande brug, bij een overweg, in de file, wanneer u iemand afhaalt, etc. Start u weer, doe dit dan zonder gas te geven.
– Controleer maandelijks de bandenspanning.
– Maak, indien mogelijk, gebruik van apparatuur zoals een toerenteller, cruise-control en boordcomputer.
– Accelereer vlot naar de kruissnelheid zodat snel de hoogste (=zuinigste) versnelling bereikt wordt waarin ter plaatse gereden kan worden onder inachtneming van punt 1.

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om het te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemmen telling: 0

Tot nu toe nog geen stemmen! Wees de eerste om dit bericht te beoordelen.

Het spijt ons dat dit bericht niet nuttig voor u was!

Laten we deze post verbeteren!

Vertel ons hoe we dit bericht kunnen verbeteren?

Uitgelegd door:

Deel het bericht op: