Betekenis van…

Simpele uitleg over complexe woorden
Search

Betekenis van het keurmerk refurbished

Inhoudsopgave

Leestijd: 2 minuten
0
(0)

Het keurmerk refurbished is een keurmerk dat op de markt is gekomen om de kwaliteit van refurbished apparaten te waarborgen. Refurbished betekent ook wel gereviseerd in het Nederlands. In het verleden is het wel een voorkomen dat bedrijven een gereviseerde apparaat verkochten dat vervolgens binnen de kortste keren kapot ging. Omdat de consument dit niet kan controleren vooraf besloot de branchevereniging Techniek Nederland om met een keurmerk te komen. De branchevereniging hoopt met dit keurmerk ervoor te zorgen dat de kwaliteit van gereviseerde apparaten omhoog gaat. Daarbij zorgt het keurmerk er ook voor de er meer apparaten worden gereviseerd. De kwaliteit gaat omhoog en dat zorgt er voor dat meer mensen zullen kiezen voor gereviseerde apparaten. Op de lange termijn zorgt dit ervoor dat er minder nieuwe apparaten gekocht worden. Daarnaast wordt er ook minder weggegooid. Dit zorgt voor een circulaire economie. In een circulaire economie worden alle onderdelen van apparaten hergebruikt en bestaat de term “afval” niet meer. Afval wordt op deze manier de grondstof voor nieuwe producten.

Welke bedrijven zijn aangesloten bij het keurmerk?

Er zijn tot nu toe een viertal bedrijven aangesloten bij het keurmerk. De verwachting is echter dat er in de toekomst meer bedrijven zullen volgen. Het keurmerk is nu alleen nog maar beschikbaar voor bepaalde Apple-producten. In de toekomst zal het keurmerk ook voor Samsung-producten gaan gelden. Dit zorgt ervoor dat meer bedrijven zich kunnen aansluiten en de kwaliteit van de gereviseerde producten dus enorm zal toenemen.

Wat levert het keurmerk voor de consument op?

Naast dat het keurmerk dus zorgt voor een hogere kwaliteit van geviseerde toestellen heeft het ook nog een aantal andere voordelen. Een van deze voordelen is de garantie van twee jaar. Alle bedrijven die zijn aangesloten bij het keurmerk refurbished geven een garantie van twee jaar op de verkochte toestellen. De accu is inbegrepen bij deze garantie. Bij de nieuwere toestellen is de garantie op de accu vaak een jaar. Een ander belangrijk onderdeel van het keurmerk is dat de toestellen worden gecontroleerd door een externe partij. Deze controleert of de uitgevoerde werkzaamheden op een juiste manier zijn uitgevoerd. Vervolgens worden de toestellen op de markt gebracht via drie categorieën. Dit zijn de categorieën: zichtbaar gebruikt, licht gebruikt en nieuw. Een laatste punt is dat de bedrijven die zijn aangesloten bij het keurmerk ook op het financiële aspect worden gecontroleerd. Uit deze controle blijkt of de bedrijven die zich bezig houden met het reviseren van toestellen wel financieel gezond zijn.

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om het te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemmen telling: 0

Tot nu toe nog geen stemmen! Wees de eerste om dit bericht te beoordelen.

Het spijt ons dat dit bericht niet nuttig voor u was!

Laten we deze post verbeteren!

Vertel ons hoe we dit bericht kunnen verbeteren?

Techniek & Wetenschap
Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen
Jouw advertentie hier?

Uitgelegd door:

Deel het bericht op: