Betekenis van…

Simpele uitleg over complexe woorden

Betekenis van helderziend

Inhoudsopgave

Leestijd: < 1 minuut
0
(0)

Wat is helderziendheid?

Kennis van informatie die niet noodzakelijk bekend is bij enig ander persoon, niet verkregen via de gewone kanalen van waarnemen of redeneren – dus een vorm van buitenzintuiglijke waarneming (ESP).

Helderziend, helderhorend of heldervoelend?

Mediums gebruiken de term ook om te verwijzen naar het zien of horen (helderhorendheid) van de geesten van de doden die de levenden zouden omringen.

De term heldervoelend wordt ook wel eens gebruikt. Je moet echter goed begrijpen dat het hier gaat om ingevingen en communicatie die buiten de normale zintuigen plaatsvindt.

Wetenschappelijk bewijs?

Onderzoek in de parapsychologie – zoals het testen van het vermogen van een proefpersoon om de volgorde van kaarten in een geschud kaartspel te voorspellen – heeft nog geen sluitende bewijzen opgeleverd voor het bestaan van helderziendheid.

Toch zijn er veel mensen die bewijs zien voor een spirituele wereld waarin mediums en andere spiritueel onderlegden inzichten kunnen verkrijgen en/of invloed kunnen uitoefenen.

Twee soorten parapsychologische typen

Er zijn twee soorten parapsychologische verschijnselen die je in de spirituele wereld tegen kunt komen. Zij kunnen cognitief zijn, zoals in het geval van helderziendheid, telepathie of voorkennis. Hierbij wordt verondersteld dat iemand kennis heeft verworven van feiten, van de gedachten van anderen of van toekomstige gebeurtenissen zonder gebruik te maken van de gewone zintuiglijke kanalen – vandaar de term buitenzintuiglijke waarneming (ESP), die vaak wordt gebruikt om deze verschijnselen aan te duiden. Parapsychologische verschijnselen kunnen ook van fysische aard zijn: men denkt dat het vallen van dobbelstenen of het delen van kaarten wordt beïnvloed door iemand die “wil” dat ze op een bepaalde manier vallen; of voorwerpen worden bewogen. De term psychokinese wordt in dit verband vaak gebruikt.

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om het te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemmen telling: 0

Tot nu toe nog geen stemmen! Wees de eerste om dit bericht te beoordelen.

Het spijt ons dat dit bericht niet nuttig voor u was!

Laten we deze post verbeteren!

Vertel ons hoe we dit bericht kunnen verbeteren?

Spiritueel & Religie
Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen
Jouw advertentie hier?

Uitgelegd door:

Deel het bericht op: