Betekenis van…

Simpele uitleg over complexe woorden
Zoek

Betekenis van heftruck

Inhoudsopgave

Leestijd: 2 minuten
0
(0)

De meeste bedrijven die aanzienlijk zware spullen moeten tillen zullen ze wel in gebruik hebben, de heftruck is nu eenmaal een zeer bekend apparaat voor in bedrijfspanden. Een heftruck, ook wel eens een vorklift of een vorkheftruck, is een apparaat waarmee je op zeer eenvoudige wijze spullen kunt vervoeren. Eigenlijk kan je het ook wel zien als een soort karretje waar men op kan gaan zitten, deze is te bedienen door middel van een bedieningspaneel. Zo kan je uiteraard rijden en verplaatsen, echter is het ook mogelijk om de ‘vork’ omhoog en omlaag te zetten. Hier kan je bijvoorbeeld een krat mee optillen, handig voor bijvoorbeeld supermarkten of groothandelaren.

Het apparaat zelf

De heftruck wordt aangedreven door middel van een elektromotor, je zal het apparaat dan ook bijna niet horen tijdens het gebruik. De vork is gemaakt om de spullen op de kratten mee op te tillen, deze past dan ook precies tussen de spijlen van een pallet. We zien dat voor het laden en lossen een vorkheftruck toch al wel snel 10 ton kan tillen. Dit is aanzienlijk veel gewicht, al helemaal voor het gewicht van het apparaat. Voor alle bedrijven die dan ook producten of spullen moeten verplaatsen is een heftruck onmisbaar.

Je kunt niet zomaar op een heftruck gaan zitten, voor het gebruik is het van belang dat je wel de benodigde kennis hebt over het berijden van de machine. Door middel van een heftruck training is het mogelijk om deze kennis onder de knie te krijgen, hierdoor kan je dan ook veel makkelijker het apparaat besturen. Voor alle bedrijfspanden is een heftruck een uitermate handige investering, het gebruik is namelijk veel makkelijker dan met een steekkarretje. De werknemers in dienst kunnen hier dan ook veel sneller mee overwegen, op de lange termijn kan je hier ontzettend veel tijd mee besparen. Tevens is de heftruck door de technische ontwikkelingen al lang niet meer zo duur als voorheen!

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om het te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemmen telling: 0

Tot nu toe nog geen stemmen! Wees de eerste om dit bericht te beoordelen.

Het spijt ons dat dit bericht niet nuttig voor u was!

Laten we deze post verbeteren!

Vertel ons hoe we dit bericht kunnen verbeteren?

Uitgelegd door:

Deel het bericht op: