Betekenis van…

Simpele uitleg over complexe woorden

Betekenis van hechtgebonden asbest

Inhoudsopgave

Leestijd: 2 minuten
0
(0)

Heb je asbest in je huis gevonden, dan is het cruciaal om eerst na te gaan om wat voor soort asbest het gaat. We kennen namelijk zowel hechtgebonden asbest als losgebonden asbest. Wil je meer te weten komen over de betekenis van hechtgebonden asbest, lees de onderstaande tekst dan eerst goed door.

Wat is hechtgebonden asbest?

Hechtgebonden asbest, ook wel vaste asbest genoemd, zijn asbestmaterialen waarbij de asbestvezels stevig in het materiaal zitten verankerd. Je kunt hechtgebonden asbest meestal vinden in dakleien, in het schouw, in een vals plafond, in golfplaten, in rioolbuizen, in waterleidingen, in geveltegels, in de vensterbank, in de dorpel, in tuintegels, in bloembakken en dergelijke. De meeste personen die asbest in huis aantreffen nemen direct contact op met een betrouwbare asbestverwijderaar voor asbestsanering, maar je kunt in bepaalde gevallen het asbest zo laten staan.

Hechtgebonden asbest geconstateerd?

Twijfel je of er bij je thuis sprake is van hechtgebonden asbest of losgebonden asbest, dan is het slim om een erkende asbestverwijderaar in te schakelen om te kijken naar de situatie. Er wordt een inventarisatie uitgevoerd tijdens de afspraak.

Asbest verwijderen

Je kunt hechtgebonden asbest in de meeste gevallen laten liggen, zolang het asbesthoudend materiaal in goede staat verkeert. Tijdens een verbouwing, een renovatie of bij het verkopen van uw woning kun je het asbest vervolgens verwijderen. Verkeerd het asbesthoudend materiaal in slechte staat of gaat het om losgebonden asbest, dan dient het asbest direct te worden verwijderd uit het pand.

Zelf hechtgebonden asbest verwijderen
Je mag hechtgebonden asbest zelf verwijderen, mits het gaat om materialen die zich in goede staat verkeren. Zo niet, dan is het verplicht om een erkende asbestverwijderaar in te schakelen voor asbestsanering aangezien het om specialistisch werk gaat. Kies je ervoor om zelf het asbest te verwijderen, dan is het belangrijk om te werken volgens nauwkeurige stappen en om de instructies goed op te volgen. Neem de tijd, gebruik geen elektrische werktuigen en bescherm jezelf door een mondmasker en een overall te dragen. Asbestpaketten met alle artikelen om jezelf te beschermen tijdens asbestverwijdering kan je op verschillende plaatsen kopen.

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om het te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemmen telling: 0

Tot nu toe nog geen stemmen! Wees de eerste om dit bericht te beoordelen.

Het spijt ons dat dit bericht niet nuttig voor u was!

Laten we deze post verbeteren!

Vertel ons hoe we dit bericht kunnen verbeteren?

Huis & DIY
Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen
Jouw advertentie hier?

Uitgelegd door:

Deel het bericht op: