Betekenis van…

Simpele uitleg over complexe woorden
Zoeken

Betekenis van Hatha yoga

Inhoudsopgave

Leestijd: < 1 minuut
0
(0)

Wat is hatha yoga?

Hatha yoga is een populaire tak van yoga die bestaat uit een systeem van oefeningen om beheersing te verkrijgen over de geest en vooral het lichaam – ademhaling en houding. In Europa is het vooral hatha yoga bekend geworden. Spreekt men van yoga, dan is de kans groot dat het feitelijk om hatha yoga gaat.

Oorsprong van yoga

De Indiase guru Patanjali beschreef meer dan tweeduizend jaar geleden acht verschillende stadia van yoga. Dat zijn de leefregels over hoe je een zinvol leven kunt leiden. Het eerste voorschrift, yama, gaat over de ethische normen en het tweede, niyama, over het behouden van zelfdiscipline. De derde en vierde stadia, asana en pranayama geheten, zijn het meest praktisch en vormen samen de hoofdingrediënten van Hatha yoga. Asana staat voor lichamelijke oefening, pranayama voor beheersing van de ademhaling.

Idee achter hatha yoga

Het woord hatha is een samenvoeging van de Sanskriet-woorden ha (zon) en tha (maan). De zon staat voor namelijk voor het ondernemen van actie en de maan voor je innerlijke bewustzijn en rust. In de Hatha yoga worden deze twee ideeën met elkaar verweven. Door zowel qua poses als ademhaling rust te bereiken is er balans.

Hatha yoga kan je door het hele land leren, speciaal willen we de yogastudio’s in Sittard (Yoga Sittard) en Geleen (Yogastudio Geleen) bedanken voor deze inzending.

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om het te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemmen telling: 0

Tot nu toe nog geen stemmen! Wees de eerste om dit bericht te beoordelen.

Het spijt ons dat dit bericht niet nuttig voor u was!

Laten we deze post verbeteren!

Vertel ons hoe we dit bericht kunnen verbeteren?

Uitgelegd door:

Deel het bericht op: