Betekenis van…

Simpele uitleg over complexe woorden

Betekenis van Harm Alarm

Inhoudsopgave

Leestijd: 2 minuten
5
(1)

Harm alarm is de mascotte van de campagne preventie woninginbraak. In 2014 is de overkoepelende preventiecampagne  gestart om zo de  verschillende vormen van criminaliteit aan te duiden en terug te drinken. In 2018 werd onder de slogan “maak het ze niet makkelijk” vijf verschillende campagnes gelanceerd. Deze vijf campagnes waren: preventie Woninginbraak, preventie Cybercrime, Stop Heling, de Week van de Veiligheid en straatroof. Het doel van deze campagnes was om burgers te laten zien wat ze zelf voor hun veiligheid kunnen doen.

De campagne

Door de lancering van de preventiecampagne in 2014 waren er in dit jaar 16.000 minder woninginbraken. Dit komt omdat de campagne een impactvolle boodschap had  in combinatie met eenvoudig uit te voeren handelingen. Dit zorgde voor een gedragsinterventie. Gecommuniceerd werd dat de deur op slot gedaan moest worden, de ramen dicht en een lichtje aan. De campagnes lieten zien dat met een klein beetje moeite je jezelf een hoop ellende kunt besparen. In alle campagnes komt Harm Alarm voor. Harm alarm is een geanimeerd poppetje dat diende als mascotte voor de campagne. Harm alarm is een oranje zwaailicht met ogen, armen en benen die tips geeft om te voorkomen dat je slachtoffer wordt van criminaliteit.

Preventie woninginbraak

De preventie woninginbraakcampagne is de bekendste campagne. Deze liep in 2017 tot en met 2018. Voor deze campagne werden voor het eerste middelen ingezet zoals tv-spots,  radiospots, banners, online video en een biosscoopadvertentie. Door het goede bereik en de behaalde resultaten won de campagne preventie woninginbraak een bronzen Effie. Het aantal woninginbraken is aantoonbaar gedaald na deze campagne. Een deel van het succes in te danken aan de luchtige uitleg van Harm Alarm. Met zinnen als “Maak het inbrekers niet te makkelijk, blijf het zeggen hoor!” en“ Bij mij valt niets te halen, dus bij mij breken ze niet in” werden burgers eraan herinnerd waakzaam te zijn. Sluit altijd de deur goed af en controller of je sloten goed werken. Een Slotenmaker in Oirschot kan je hierbij helpen.

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om het te beoordelen!

Gemiddelde waardering 5 / 5. Stemmen telling: 1

Tot nu toe nog geen stemmen! Wees de eerste om dit bericht te beoordelen.

Het spijt ons dat dit bericht niet nuttig voor u was!

Laten we deze post verbeteren!

Vertel ons hoe we dit bericht kunnen verbeteren?

Huis & DIY
Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen
Jouw advertentie hier?

Uitgelegd door:

Deel het bericht op: