Betekenis van…

Simpele uitleg over complexe woorden
Search

Betekenis van hardware

Inhoudsopgave

Leestijd: 2 minuten
0
(0)

Computers spelen een steeds grotere rol in de wereld. Daarbij ontstaan er steeds meer termen waar mensen die zich niet bezighouden met de laatste ontwikkelingen verward over kunnen raken. Daarom is het handig om jezelf hier goed over in te lezen. Zo houd jij jouw kennis over computers goed bij. Een van deze termen is hardware.

Veel mensen weten niet precies wat hardware inhoudt. Weet jij niet precies wat hardware betekent? In deze blog wordt dit op een simpele wijze aan je uitgelegd. Zo ontstaat er nooit meer verwarring wanneer je deze term tegenkomt bij bedrijven als Gflex en kun je verder met jouw dag zonder dit vraagstuk ooit meer aan jezelf te stellen.

Je moet weten wat software is om hardware te herkennen

Voordat je ontdekt wat hardware precies inhoudt, is het zaak om ook te weten wat software is. Je weet namelijk niet wat schaduw is als je het concept van licht niet kent. Software is een verzameling van data, instructies, processen en routines die door een computer worden uitgevoerd met een bepaald doel. Software maakt het bijvoorbeeld mogelijk om iemand een berichtje te sturen met jouw mobiele telefoon. Er zijn echter talloze verschillende soorten software waar de online wereld op leunt en niet meer zonder kan. Maar software leunt zelf ook op een ander gedeelte van computers, namelijk hardware.

Het verschil tussen hardware en software

Je weet nu dat software dus een set programma’s is die een computer uitvoert. Maar een computer heeft bepaalde onderdelen nodig om deze programma’s uit te voeren. Dit is precies wat hardware is. Hardware betekent fysieke componenten waaruit een computer bestaat. Het verschil tussen software en hardware is dus dat eentje meer in de richting van niet tastbare computerprogramma’s is, terwijl hardware fysieke delen zijn van een computer. Met het verschil tussen deze twee subonderdelen van computers weet je nu precies wat hardware betekent. Als bonus is software ook nog eens duidelijker geworden. Daardoor heb jij nu minder problemen met het jargon dat langskomt bij ICT advies aanvragen.

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om het te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemmen telling: 0

Tot nu toe nog geen stemmen! Wees de eerste om dit bericht te beoordelen.

Het spijt ons dat dit bericht niet nuttig voor u was!

Laten we deze post verbeteren!

Vertel ons hoe we dit bericht kunnen verbeteren?

Uitgelegd door:

Deel het bericht op: