Betekenis van…

Simpele uitleg over complexe woorden
Zoek

Betekenis van halitose

Inhoudsopgave

Leestijd: 3 minuten
5
(1)

Halitose is de officiële benaming voor een slechte adem. Met andere woorden, als je last hebt van halitose dan betekent dat, dat je uit je mond stinkt. Vroeger dacht men dat die nare geur uit de maag afkomstig was. Een enkele keer is dat ook zo. Maar veel vaker, voor zo’n 85%, wordt de geur veroorzaakt door een overmaat aan anaerobe bacteriën in de mondholte.

Anaerobe bacteriën

De schadelijke anaerobe bacteriën, die ook verantwoordelijk zijn voor cariës (gaatjes) en tandvleesontstekingen, gedijen in een zuurstofarme omgeving. Ze zetten suikers en koolhydraten om in stinkende zwavelachtige gassen als ammoniak en waterstofsulfide en die adem jij uit.

Anaerobe bacteriën vormen samen met speeksel en voedselresten tandplak. Maar ook op je tong, en dan met name op de zuurstofarme achterkant, bevinden zich schadelijke bacteriën die hun stinkende gassen produceren. Deze plek wordt, in tegenstelling tot het gebit, nog weleens vergeten.

Ook amandelstenen zijn een beruchte oorzaak voor een slechte adem. De vieze witte brokjes in je keel wemelen van de bacteriën, die in de diepe groeven van je keelamandelen ongestoord hun stinkende walmen produceren. Geen wonder dat je een slechte adem hebt.

Oplossingen voor Halitose

Het goede nieuws is dat je helemaal niet gebukt hoeft te gaan onder een slechte adem. Volgens de experts van DeMondzorgzaak kun je er zelfs heel snel van afkomen. Daarvoor hoef je alleen de juiste stappen te ondernemen.

Het belangrijkste is dat je geen tandpasta en mondwater gebruikt dat het evenwicht van de mondflora verstoort. Dat is namelijk alleen maar in het voordeel van de schadelijke bacteriën. En als zij het goed doen, produceren ze nog meer stinkende gassen die jou een slechte adem bezorgen.

Kies daarom voor mondvriendelijke producten, die het evenwicht van de mondflora juist ondersteunen. De volgende mondzorg-producten voldoen hieraan, zodat je snel van je slechte adem af kunt zijn:

  • Het RyttPro Frisse adem pakket met tandpasta, mondwater, de effectieve RyttPro Tongreiniger, Tong Foam en Mondspray.
  • Het Oxyfresh Frisse adem Pakket bestaande uit tandpasta, mondwater en een tongreiniger.
  • De JuliBrite Tongue Clean Kit dat de JuliBrite Tongue Cleaner en JuliBrite Tongue Gel bevat.
  • Bergenfeld Tongue Serum voor een extra intensieve reiniging en verzorging van je tong.

Andere maatregelen

Bovenstaande producten raden we voor iedereen aan om een slechte adem te verhelpen of nog beter: te voorkomen. Je ondersteunt er je mondflora mee in plaats van deze te verstoren met antiseptische middelen of schadelijke chemicaliën. Daarnaast zullen sommige mensen nog iets extra’s moeten doen om van hun slechte adem af te komen.

  • Amandelstenen zijn een beruchte, doorgaans verborgen, oorzaak voor halitose. Er is echter wel een manier om ze zelf te verwijderen. Verreweg het beste instrument daarvoor is het kunststof Oral Icon Tonsil Stone Remover Pipet, waarmee je amandelstenen kunt verwijderen zonder je keelamandelen te beschadigen. Met OraMarie Tonsil Serum kun je je keelamandelen voor of na het verwijderen behandelen. Dit serum is gebaseerd op de actieve zuurstofformule DioXCS+. Dat is veilig en mondvriendelijk, dus je kunt OraMarie Tonsil Serum eveneens preventief gebruiken.
  • Ook de neusholte schoonhouden bij een verkoudheid, griep of een allergie helpt je mee om een slechte adem te voorkomen of te verhelpen. Gebruik daarvoor een natuurlijk en niet-verslavend middel zoals XinusActiv Nasal Spray. Ze bevatten uitsluitend natuurlijke ingrediënten als zeezout, de zoetstof xylitol, het lichaamseigen enzym hyaluron en propolis extract, een bijenproduct.

De kwaliteit van je adem testen

Niet iedereen merkt zelf een slechte adem op. Wil je zeker zijn van de kwaliteit van je adem, dan kun je dat objectief meten met de Hali-Q Ademtester. Dit is ook een goed controle-instrument als je met de bovenstaande middelen aan de slag gaat om je halitose te bestrijden.

Halitose, een slechte adem, is niet alleen gênant maar ook slecht voor het behoud van je gebit en je gezondheid. Volgens de experts van DeMondzorgzaak kun je er met een paar eenvoudige aanpassingen in je mondhygiëne snel weer een frisse adem hebben.

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om het te beoordelen!

Gemiddelde waardering 5 / 5. Stemmen telling: 1

Tot nu toe nog geen stemmen! Wees de eerste om dit bericht te beoordelen.

Het spijt ons dat dit bericht niet nuttig voor u was!

Laten we deze post verbeteren!

Vertel ons hoe we dit bericht kunnen verbeteren?

Uitgelegd door:

Deel het bericht op: