Betekenis van…

Simpele uitleg over complexe woorden
Search

Betekenis van grondzuigen

Inhoudsopgave

Leestijd: 2 minuten
0
(0)

Constant zie je vaklieden bezig met nieuwe wegen en constructen. Binnen een mum van tijd schieten de meest indrukwekkende gebouwen uit de grond. Vroeger duurde dat wel wat langer voordat zoiets op zijn plek stond. Tegenwoordig zijn we voorzien van de meest geavanceerde technieken, die de processen vereenvoudigen en versnellen. Eén daarvan is het grondzuigen; in deze blog lees je de betekenis van grondzuigen.

Wat houdt grondzuigen in?

Grondzuigen is het proces waarbij verschillende stoffen van de grond worden gestofzuigd door middel van een speciale machine. Meestal komt het goed van pas wanneer je wilt reinigen, of bij het verwijderen van losse stof, vuil, bladeren, kleine stenen en andere stofdeeltjes. Het is uitgevonden zodat er vervolgens veilig kan worden gegraven. Het probleem is namelijk dat je vaak niet ziet wat zich in een graafbak bevindt. Door het grond zuigen verklein je de kans op graafschades. Later is de grondzuiger uitgebouwd tot een vrachtwagenformaat.

Grondzuigwagens kan je inzetten voor een tal aan werkzaamheden; denk hierbij aan werkzaamheden in landschap bouw, bosgebieden, riolen en constructiebouw.

Voordelen grondzuigtechnieken

Enerzijds zou je ervoor kiezen om een grond te ontgraven door middel van een graafmachines, echter wegen de voordelen met zo’n grondzuigtechniek net wat zwaarder. Het belangrijkste voordeel is dat het minder tot geen schade aan kabels, leidingen en boomwortels brengt. Daarnaast is het veelzijdig te gebruiken. Je kan er bijvoorbeeld kruipruimtes en kelders mee uitgraven, dakgrind mee afvoeren en natuurlijk veilig kabels en leidingen mee zuigen. Iedere keer weer ben je verzekerd van een schone werkomgeving.

Je hoeft ook niet na te denken of het voor bepaalde stoffen wel of niet werkt. De grondzuigtechniek is inzetbaar voor zowel droge als natte stoffen.

Voor welke stoffen gebruik je een grondzuiger?

Het is je nu vast wel duidelijk dat grondzuigen toepasbaar is bij het grondzuigen en zandzuigen. Er zijn echter diverse stoffen die net zo goed opgezogen kunnen worden. We hebben het dan over: Klei, grind, gruis, kiezels, stenen, stof, veen, gravel en puin.

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om het te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemmen telling: 0

Tot nu toe nog geen stemmen! Wees de eerste om dit bericht te beoordelen.

Het spijt ons dat dit bericht niet nuttig voor u was!

Laten we deze post verbeteren!

Vertel ons hoe we dit bericht kunnen verbeteren?

Techniek & Wetenschap
Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen
Jouw advertentie hier?

Uitgelegd door:

Deel het bericht op: